Guest Posted April 1, 2002 Share Posted April 1, 2002 Wielkie dzieki za info w sprawie odrdzewienia Mausera. Poniewaz nigdy tego nie robiłem, pozwól że pomęcze trochę i zadam kilka szczegółowych pytań:1/ skąd wziąć 5% roztwór NaOH2/ czy kawała blachy stałowej musi być duży (pokrywać cały przedmiot ?)3/ jakie napiecie jest najlepsze4/ jak długo trwa taki proces i jak poznam że już koniec ?Sorrki za infantylne pytania, ale wole spytać niż coś zepsuć.Pozdrawiam, Mark Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 1, 2002 Share Posted April 1, 2002 1) sporządzić samemu (5 g wodorotlenku (np. krecik, do nabycia w chemicznym) i 95 g wody)- im bardziej steżony, tym mocniej działa, ja przygotowyję na oko2) chyba powinien być dość duży (adekwatny)3) 5V z zasilacza komputerowego też nieżle działa (ostatnio tak bagnecik czyściłem :-)). Uważaj, żeby nie zrobić zwarcia.4) nigdy nie czyściłem do gołej blachy. Co jakiś czas (co parę godzin) sprawdzam, oglądam i doczyszczam ręcznie.Może ktoś coś ci jeszcze napisze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 1, 2002 Share Posted April 1, 2002 Wielkie dzięki !!!Pozdrawiam serdecznie, Mark Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.