Gość Napisano 1 Kwiecień 2002 Napisano 1 Kwiecień 2002 Wielkie dzieki za info w sprawie odrdzewienia Mausera. Poniewaz nigdy tego nie robiłem, pozwól że pomęcze trochę i zadam kilka szczegółowych pytań:1/ skąd wziąć 5% roztwór NaOH2/ czy kawała blachy stałowej musi być duży (pokrywać cały przedmiot ?)3/ jakie napiecie jest najlepsze4/ jak długo trwa taki proces i jak poznam że już koniec ?Sorrki za infantylne pytania, ale wole spytać niż coś zepsuć.Pozdrawiam, Mark
Gość Napisano 1 Kwiecień 2002 Napisano 1 Kwiecień 2002 1) sporządzić samemu (5 g wodorotlenku (np. krecik, do nabycia w chemicznym) i 95 g wody)- im bardziej steżony, tym mocniej działa, ja przygotowyję na oko2) chyba powinien być dość duży (adekwatny)3) 5V z zasilacza komputerowego też nieżle działa (ostatnio tak bagnecik czyściłem :-)). Uważaj, żeby nie zrobić zwarcia.4) nigdy nie czyściłem do gołej blachy. Co jakiś czas (co parę godzin) sprawdzam, oglądam i doczyszczam ręcznie.Może ktoś coś ci jeszcze napisze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.