osterode Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 witam!może spotkaliście się z takim motywem zdobienia rękojeści?? od jakiej to broni białej, jaki okres??dla porównania wielkości klasyczny pet o długości 8,5 cm, materiał mosiądz, miejsce znalezienia: Ostróda.za pomoc serdeczne dzięki.pozdro
osterode Napisano 21 Wrzesień 2005 Autor Napisano 21 Wrzesień 2005 może fotka po małym retuszu więcej powie.pozdro
U96 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 Cześć. Ja ci w niczym nie pomogę, ale proponuję poszukać odpowiedzi tu.http://napoleon.gery.pl/U96
osterode Napisano 24 Wrzesień 2005 Autor Napisano 24 Wrzesień 2005 No tak Fiodor, tym razem też możesz mieć sporo racji tyle że z dwoma ale": pożoga I wojenna nie dotarła nawet do okolic Ostródy i drugie: herb bawarii ma dwa lwy z tarczą między nimi więc chyba nie byłoby sensem rozdzielania herbu na poszczególne fragmenty.ale jak narazie jestem zawieszony między bawarią właśnie, a napoleonem (chociaż mam cichą nadzieję na to drugie).dzięki za odpowiedź.pozdrawiam
osterode Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 Fiodor możesz mieć rację. tyle że fant został trafiony w dawnych prusach wschodnich-ale kto wie? kto wie?U96- na stronce niczego podobnego nie znalazłem , postaram się napisać do kogogoś obeznanego w temacie.dzięki wszystkim za pomoc.pozdrawiam
osterode Napisano 23 Wrzesień 2005 Autor Napisano 23 Wrzesień 2005 podrzucam temat do góry. może jednak ktoś kiedyś sie z tym spotkał??dodam tak od siebie,że motyw lwa kojarzy mi się z okresem napoleońskim, ale to chyba tylko moje złudne nadzieje.pozdrawiam
Pytanie
osterode
witam!
może spotkaliście się z takim motywem zdobienia rękojeści?? od jakiej to broni białej, jaki okres??
dla porównania wielkości klasyczny pet o długości 8,5 cm, materiał mosiądz, miejsce znalezienia: Ostróda.
za pomoc serdeczne dzięki.
pozdro
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.