Skocz do zawartości
  • 0

POLSKI ORZEŁEK AK

von Nogaj

Pytanie

Napisano

Witam! Takiego oto orzełka dostałem od dziadka mojej żony który to pomieszkuje sobie w malowniczym woj.świętokrzyskim w miejscowosci Suchedniów.Bardzo chciał bym dowiedziec się jak najwiecej o tym pieknym orle-gdzie był wytwarzany,ile sztuk powstalo itp Spytam tez z ciekawosci ile poza wielka dla mnie historyczna wartoscia kosztuje wsrod kolekcjonerow takowe coś? zaznaczam ze pytam tylko z czystej ciekawosci-orzel nie jest do sprzedania! Za wszelkie info z gory dziekuje i pozdrawiam!

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam! Takiego oto orzełka dostałem od dziadka mojej żony który to pomieszkuje sobie w malowniczym woj.świętokrzyskim w miejscowosci Suchedniów.Bardzo chciał bym dowiedziec się jak najwiecej o tym pieknym orle-gdzie był wytwarzany,ile sztuk powstalo itp Spytam tez z ciekawosci ile poza wielka dla mnie historyczna wartoscia kosztuje wsrod kolekcjonerow takowe coś? zaznaczam ze pytam tylko z czystej ciekawosci-orzel nie jest do sprzedania! Za wszelkie info z gory dziekuje i pozdrawiam!

Napisano

Witam! Orzełek ma 14 gwozdzi,wykonany jest dosyc niewyraznie,tłoczony z cienkiej blachy chyba miedzianej.z tyłu ma dolutowany kawalek drutu tak ze powstały wąsy do zaczepienia.Przepraszam ale tylko tego typu zdjecie udało mi się wydusic z mojego aparatu;) Czekam na wypowiedzi odnosnie historii orła i ew.wartości kolekcjonerskiej.Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie