dziki1958 Napisano 16 Wrzesień 2005 Autor Napisano 16 Wrzesień 2005 Odkryłem przypadkowo że ACE 250 nie widzi cienkiego łańcuszka ze złota. Mały przedmiot złoty wielkości 5x5mm sygnalizuje na drugiej kresce(śmieci folia) a dużą monetę złotą wielkości 30mm pokazuje na przedostatniej kresce(srebro). Czy to wada fabryczna czy normalne zachowanie tego wykrywacza? Może ktoś z posiadaczy tego wykrywacza też ma ten problem? Poza tym nie mam innych zastrzeżeń do pracy tego wykrywacza. Mam go od trzech tygodni, znalazłem nim sporo monet i innych fajnych przedmiotów. Co na to dystrybutor tego sprzętu? Norma czy wada?
Kiki Napisano 16 Wrzesień 2005 Napisano 16 Wrzesień 2005 też jestem ciekawy jak to z tym jego widzeniem:-)
HU13ERT Napisano 16 Wrzesień 2005 Napisano 16 Wrzesień 2005 Witam.Mam od kilku miesięcy ten sprzęt i sądzę, że jest to norma.Jest to wykrywacz z najniższej półki Garrett'a i wg. mnie nie można od niego za dużo oczekiwać. Powiem więcej: ostatnio znalazłem potężny odłamek a pokazywał jako GOLD mimo, że w nim tego metalu na 100% nie było ;)Jest tak z tym widzeniem, że na 20 sygnałów pokazujących folię 19 tą folią było. Nie codzień zdarza się leżący złoty łancuszek a za to foli jest w pytę więc ja mu" wierzę co do mnie mówi".Jeśli ktoś nie dowierza może ustawic na all metal i liczyć, że widziana folia będzie łańcuszkiem.Pozdrawiam.P.S.Zawsze chętnie wymienię spostrzeżenia na temat innych cech tego wykrywacza.
mrand Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 Jest to orma" dla przynajmniej 90% wykrywaczy. Do wykrywania drobnych przedmiotów ze złota potrzebny jest specjalistyczny sprzęt specjalnie do tego celu skonstruowany.Detektory z tzw. selekcją (wskaźnikiem przewodności) w rzeczywistości nie rozróżniają rodzaju metali lecz rodzaj przedmiotów. Jeśli właściwości (głównie przewodność) diametralnie różnych przedmiotów będą podobne, przedmioty te zostaną zaliczone do tej samej kategorii. W pewnych. wcale nie rzadkich okolicznościach mogą to być np. niewielka moneta i spory kawałek żelaza. Dlatego podczas poszukiwań nie wolno przestawać myśleć. Wskazania wyświetlacza należy widzieć poprzez pryzmat charakterystyki danego miejsca poszukiwań. PozdrawiamMrand
dziki1958 Napisano 17 Wrzesień 2005 Autor Napisano 17 Wrzesień 2005 Dzięki wszystkim za wypowiedź. Powoli się przyzwyczajam do tego że nie wszystko białe jest białe. Przynajmniej jeżeli chodzi o wykrywacze. Ale i tak to całkiem fajny sprzęt szczególnie na drobnicę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.