Witam! Prosze o pomoc przy dokładnym rozszyfrowaniu nieśmiertelników: 17./ Lg. Nachr. Rgt.1 grupa krwi A Nr. żołnierza(4 cyfry) Moim zdaniem to: 17 obreb lotniczy 1 pułk łaczności. kolejna: 4./E. SS.Pol.Gren.Rgt.1 Nr. żołnierza(4 cyfry) SS pisane normalnie a nie jako runy ss 4 kompania zapasowa(zastępcza) SS 1 pułk Grenadierów Policyjnych. Kolejna: (...) .I.B. I.R. 122 5140a / 61 początek blachy aluminiowej jest wyłamany(resztki jakby litery Z, myślę,że tez tam była cyfra) (...)Batalion Piechoty 122 Pułk Piechoty Nr. żołnierza to chyba 5140 małe a to grupa krwi? a co za tym ukośnikiem? 61? Kolejna: Fl.Pl. KOD A. 18/I Kolejna: Z.B.V. BATTR 4902 (V) ESTN Nr. żołnierza(2 cyfry) Wszystko jest pisane dużymi literami. jednostka do zadań sprcjalnycj Bateria 4902 (V) Estońska. Kolejna: 3/(E) - ale zwrócone w lewo AUFKL FL.GR. 127 AUFKL to rozpoznanie Luftwaffe KOLEJNA: SEE - AUFKL.STAFFEL 1/127 127 Morska Eskadra Rozpoznawcza Luftwaffe? Kolejna: GR.W.AUSB.KP G.E.U.A.B. 188 Nr.żołnierza(3cyfry) Szkolna kompania możdzierzy zastępczy(zapasowy) pułk u 188 szkoleniowy Batalion Ostatnia totalna enigma! (2 i 3 cyfrowe Nr. żołnierzy u góry) poniżej 201272 Proszę o pomoc przy rozszyfrowaniu i poprawieniu mojego rozszyfrowania. Blachy pochodzą z okolic Kostrzyna nad Odra i Międzyrzecza Prosze o linki do stron na których dowiem sie co nie co na temat tych jednostek. Pozdrawiam Partyzant.
Pytanie
Parti78
17./ Lg. Nachr. Rgt.1
grupa krwi A
Nr. żołnierza(4 cyfry)
Moim zdaniem to: 17 obreb lotniczy 1 pułk łaczności.
kolejna:
4./E. SS.Pol.Gren.Rgt.1
Nr. żołnierza(4 cyfry)
SS pisane normalnie a nie jako runy ss
4 kompania zapasowa(zastępcza) SS 1 pułk Grenadierów Policyjnych.
Kolejna:
(...) .I.B. I.R. 122
5140a / 61
początek blachy aluminiowej jest wyłamany(resztki jakby litery Z, myślę,że tez tam była cyfra)
(...)Batalion Piechoty 122 Pułk Piechoty
Nr. żołnierza to chyba 5140 małe a to grupa krwi? a co za tym ukośnikiem? 61?
Kolejna:
Fl.Pl. KOD A. 18/I
Kolejna:
Z.B.V. BATTR 4902
(V) ESTN
Nr. żołnierza(2 cyfry)
Wszystko jest pisane dużymi literami. jednostka do zadań sprcjalnycj Bateria 4902 (V) Estońska.
Kolejna:
3/(E) - ale zwrócone w lewo AUFKL FL.GR. 127
AUFKL to rozpoznanie Luftwaffe
KOLEJNA:
SEE - AUFKL.STAFFEL 1/127
127 Morska Eskadra Rozpoznawcza Luftwaffe?
Kolejna:
GR.W.AUSB.KP
G.E.U.A.B. 188
Nr.żołnierza(3cyfry)
Szkolna kompania możdzierzy zastępczy(zapasowy) pułk u 188 szkoleniowy Batalion
Ostatnia totalna enigma!
(2 i 3 cyfrowe Nr. żołnierzy u góry)
poniżej 201272
Proszę o pomoc przy rozszyfrowaniu i poprawieniu mojego rozszyfrowania.
Blachy pochodzą z okolic Kostrzyna nad Odra i Międzyrzecza
Prosze o linki do stron na których dowiem sie co nie co na temat tych jednostek. Pozdrawiam Partyzant.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.