YoWheris Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 fotka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 Guziczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 7 Listopad 2005 Share Napisano 7 Listopad 2005 Piekny ten denarek YoWheris gratuluje!!! Jak widze jest w niezłym stanie. Szkoda, że nie moglismy razem wyskoczyć w niedziele. Niestety w nastepny weekend też mnie nie bede znowu wojował w północnej Wielkopolsce.W ten weekend wyszło tam troche łusek w tym polski Lebel i monetka francuska poł XIX wieku (Napoleon III) ale dokładnie nie wiem jaka bo musze ją wyczyścić. Widze ze grono poszukiwaczy z okolic rośniePozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 9 Listopad 2005 Autor Share Napisano 9 Listopad 2005 Otrzymalem informację od przyjaciela archeologa o rozkopywaniu stanowisk archeologicznych. Powstają wkopy rabunkowe. Zwracam uwagę poszukiwaczom z naszego terenu o nie kopanie na stanowiskach archeologicznych, w razie zauważenia takowych rozkopów grabieżczych czy też sprawców, proszę o kontakt ze mną. Większość z was ma mój numer. Wspólpracuję z muzeum w Kościanie między innymi przy badaniach archeo tak więc tymbardziej zależy mi na dobrym świadectwie poszukiwaczy. P.S. Za takowe czyny, grożą bardzo wysokie kary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej100 Napisano 19 Listopad 2005 Share Napisano 19 Listopad 2005 Witam. Już po kopaniu, zimno jak cholera. Dziś wykopałem znów pełno złomu, chyba będe musiał ciągnąć wózek za sobą i do skupu. Znalazłem jescze 3 naboje tylko nie wiem czy z czasów wojny czy współczesne. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 U mnie też ostatnio złom wyszedł ale jaki, 1.5 metra szyny kolejowej. Myslałem, że czołg odkopuje tak wykrywacz wył. a oprócz tego troche drobiazgów, nic specjalnego.Kto wie czy to juz nie koniec sezonu.Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 29 Listopad 2005 Share Napisano 29 Listopad 2005 Temat do rozmów jest w dziale integracja, o wykrywkach popisać tez można w innym dziale. Posty nie na temat są kasowane. Dla polepszenia czytelności tematu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 Oj Kudłaty, Kudłaty, pewnie będzie trzeba cosik wypić razem byś przestał szaleć. Pogadamy przy piwku, na spotkaniu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 Sobotni wypad niestety nieudany. Żadnych fantów. Ziemia była rewelacyjna do kopania, ale co z tego jeśli nic w niej ciekawego nie było. Zobaczymy co w weekend wyjdzie, zależnie jeszcze od pogody, z ziemi lub ze starej chaty. Heh. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qnik Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Wy już mnie weźcie nie wkurzajcie z tą ziemią rewelacyjną do kopania:-) U mnie teraz pół metra śniegu....:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 7 Grudzień 2005 Share Napisano 7 Grudzień 2005 Witam!!!Ale pod sniegiem jeszcze da sie kopac :)i to jest wazne.Z powazaniem vonadamski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 10 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2005 dokładnie, pod śniegiem jest mięciutka ziemia, a poza tym dziś już sniegu nie ma, dawno o nim zapomniałem, no i jutro na wykopki trzeba sie wybrać. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 20 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 20 Grudzień 2005 co nowego u braci z Leszczyńskiego i ziemi Kościańskiej? Nikt się nie odzywa. Wykrywki pewnie już w kącie wyczyszczone i czekają na wiosnę. Moja ciągle w użyciu, lecz narazie bez rezultatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 22 Grudzień 2005 Share Napisano 22 Grudzień 2005 Witam!!!U mnie przedświateczne sprzatanie. trzeba zrobic porządki w zbiorach no i zabrac sie za odrdzewienie kilku fantów z sezonu. A jesli chodzi o kopanie to od miesiąca niegdzie nie byłem, ale może jutro na godzinke gdzieś uda mi sie wyrwać. Pozdrawiam całe towarzystwo z okolic!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej100 Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Witam. Życze wszystkim WESOŁYCH ŚWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU, WSPANIAŁYCH I OWOCNYCH WYPADÓW. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej100 Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Witam. Wyszedłem dziś na parę minut z wykrywaczem i znalazłem grosz koronny Augusta III Wazy z roku 1753. Moja pierwsza ciekawa moneta ładny prezęt od gwiazdora. Pozdrawiam wszystkich pochłoniętych świątecznymi sprawami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 Co tam słychać u braci z Kościańskiego? Czy ktoś był ostatnimi dniami w terenie, czy ziemia jeszcze za twarda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 20 Luty 2006 Autor Share Napisano 20 Luty 2006 No to już jestem po pierwszym wypadzie z piszczałką w tym roku. Niestety niezbyt owocnie, by nie powiedzieć że bardzo słabo. Oprócz paru łusek tylko jedna monetka, ale sreberko. Wilhelm II. Dokładniej będę mógł dopiero powiedzieć po jej oczyszczeniu. Niestety stan zachowania agonalny. Choć dobre i to. Teren był niezbyt obiecujący, tymbardziej że dostępny jest on tylko wtedy gdy grunt jest zamarznięty. Już niedługo wejście na ten teren będzie niemożliwy (roztopy), z tego względu że są to tereny bagienne. No cóż, sezon otwarty.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 21 Marzec 2006 Autor Share Napisano 21 Marzec 2006 Witam kolegów poszukiwaczy. Ktoś rozpoczął już sezon 2006?Mróz puszcza, ziemia taje, czas na wykopki. Może w niedzielę jakiś wypadzik. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 10 Maj 2006 Autor Share Napisano 10 Maj 2006 Poszukiwacze z Ziemi Kościańskiej, Czempińskiej, Śmigielskiej itd. co tam słychać w szerokim polu? Jak wiosenne poszukiwania?Digger, mam zamiar gdzieś wyskoczyć w niedzielę, co ty na to?Może Yard też się przyłączy. Co ty na to?Tyle że trzebaby pomyśleć nad jakąś miejscówką, jakby co to odezwij się na gg.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 16 Maj 2006 Autor Share Napisano 16 Maj 2006 Digger jedziemy w niedzielę, więc jak chcesz to daj znać i jedziesz z nami. Mam nadzieję że wygospodarujesz wkońcu trochę czasu.Może jeszcze ktoś z grona ziemi kościańskiej ma ochotę się przyłączyć? Czekam na odezw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 23 Maj 2006 Autor Share Napisano 23 Maj 2006 Hmm, czyżby nikt już nie kopał na ziemi kościańskiej? Digger pochwal się co ci w sobotę wyszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 23 Maj 2006 Share Napisano 23 Maj 2006 Ja tam nie składam broni. A w sobote nie najgorzej było. Garsć łusek mauserowskich wyszła, oprócz tego trzy łudki w tym dwie I WŚ, troche nakrętek do handgranatów, całkiem niezły przycisk do papieru w postaci pocisku 7,5 cm (jest w dziale identyfikacja), co najlepsze bez ładunku i zapalnika no i najciekawsze to zawieszka do szaszki. a na deser 1 gr z 1847. Pozrawiam!!!PS. Jak ja tu dawno nie pisałem!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 3 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 3 Czerwiec 2006 Witam Digger. Jutro planujemy jakiś wypadzik. Ty chyba raczej w niedzielę nie pojedziesz, z braku czasu, ale jakbyś jednak znalazł trochę czasu to daj znać. Będziemy czekać. Miło byłoby znów razem pokopać.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.