Skocz do zawartości

Kościan i okolice - znaleziska

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 weeks later...

A oto pokłosie dzisiejszego wypadu w teren. Najdziwniejsza jest ta odznaka nie słyszałem nic o niemieckich jednostkach pancernych w okolicy. Chyba że przywedrowała na ziemie kościańska razem z frontowymi rozbitkami. oprucz tego łuseczki mauser grecka i czeska oraz La fochex (nie pamietam jak to sie pisało)
Pozdrawiam!!!

a tego to mi ś.p. babcia zarekwirowala i tak się przestraszyła że jadąc rowerem na działkę, wzięła ze sobą i wyrzuciła gdzieś w rów przydrożny. Gdy się zorientowałem i babcia pokazała gdzie wyrzuciła, bagnecika już nie było. Ale ktoś miał farta.

• 2 weeks later...
Witam Digger. W niedzielę trzeba wyskoczyć. Ja wczoraj buszowałem chwilkę po plaży na Dębcu ale tylko około pół godzinki bo czasu nie mialem więcej i ciemność zapadła. Przez te pół godzinki wyszło 11 monetek ale współczesnych co dało razem 8,42 zł. Hehe. Do tego chyba ze 20 zawleczek po piwie. I tak nieźle jak na taką chwilkę. Daj znać na maila czy reflektujesz na niedzielę.
Pozdrawiam

• 2 weeks later...
witam, gratuluję pierwszych fantów, aczkolwiek radzę pozostawić niewypaly w dolku w którym je znalasleś. Nie majstruj przy nich.
U mnie ostatnio rzymska monetka: Denar Trajan 98-117 srebrny, trochę fenoli, kilka guzików, dwie boratynki i inne jeszcze niezidentyfikowane fanty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie