Digger Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 Polski bagnet Wz. 24. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 pozostałosci po niemieckich pociskach moździerzowych 50 mmco ciekawe najprawdopodobniej Rosjanie uzywali ich przeciw Niemcom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 klamra HJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 15 Wrzesień 2005 Share Napisano 15 Wrzesień 2005 Na tym na razie koniec a to z tego powodu, że mi sie aparat rozładował. Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 Łuski od ruskiej pelotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 A to ciekawostka naboje 9 x 23 Steyer znalezione w lesie kiełczewskim.(dość nietypowy fant jak na Wielkopolske) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 torba na maske P-gaz wz. 32. Prezent od kumpla z okolic Lubinia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 Monetki z Czempinia i okolic. od góry z lewej:trojak Augusta IIIszeląg Zygmunta IIIoraz trzy frederycjańskie 3 gr srebrne Co ciekawe trzy pierwsze monetki są z mojego ogródka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 18 Wrzesień 2005 Share Napisano 18 Wrzesień 2005 Kostka do gry na gitarze lub mandolinie ze śladami złoceniaPozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 20 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 20 Wrzesień 2005 widzę że czempińska ziemia też trochę złomu" oddaje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kobieras39 Napisano 21 Wrzesień 2005 Share Napisano 21 Wrzesień 2005 a ta torba to moze na wymianke?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Niestety z zasady nie pozbywam sie nabytków do mojej kolekcji szczególnie tych znalezionych w moich okolicach.No ale pytać zawsze można.Sorki, że nie odzywałem sie przez pewien czas ale komp mi nawalił.Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 A oto pokłosie dzisiejszego wypadu w teren. Najdziwniejsza jest ta odznaka nie słyszałem nic o niemieckich jednostkach pancernych w okolicy. Chyba że przywedrowała na ziemie kościańska razem z frontowymi rozbitkami. oprucz tego łuseczki mauser grecka i czeska oraz La fochex (nie pamietam jak to sie pisało)Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 jeszcze raz odznaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 3 Październik 2005 Autor Share Napisano 3 Październik 2005 Digger a ta odznaka to gdzie ci wyszła? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 3 Październik 2005 Share Napisano 3 Październik 2005 Sam nie mogłem w to uwierzyc ale w okolicach Kiełczewa. Pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 4 Październik 2005 Autor Share Napisano 4 Październik 2005 zapomnialem fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 4 Październik 2005 Autor Share Napisano 4 Październik 2005 a tego to mi ś.p. babcia zarekwirowala i tak się przestraszyła że jadąc rowerem na działkę, wzięła ze sobą i wyrzuciła gdzieś w rów przydrożny. Gdy się zorientowałem i babcia pokazała gdzie wyrzuciła, bagnecika już nie było. Ale ktoś miał farta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 11 Październik 2005 Autor Share Napisano 11 Październik 2005 Digger, byłeś patrzeć może w Bonikowie w parku?? Bo ja się już tam wybieram od ponad 2 lat i jakoś nie mogę tam dotrzeć. Heh. Może w niedzielę pokopiemy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Widze że, temat powoli zaczyna umierać więc dodam troche złomu który kosciańska ziemia w sobote wypluła. Pisałem ostanio maila do ciebie YoWheris, mam nadzieje, że doszedł.pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Digger Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Plomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 24 Październik 2005 Autor Share Napisano 24 Październik 2005 Witam Digger. W niedzielę trzeba wyskoczyć. Ja wczoraj buszowałem chwilkę po plaży na Dębcu ale tylko około pół godzinki bo czasu nie mialem więcej i ciemność zapadła. Przez te pół godzinki wyszło 11 monetek ale współczesnych co dało razem 8,42 zł. Hehe. Do tego chyba ze 20 zawleczek po piwie. I tak nieźle jak na taką chwilkę. Daj znać na maila czy reflektujesz na niedzielę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 2 Listopad 2005 Autor Share Napisano 2 Listopad 2005 No to już wiemy że pole w Bonikowie za śmietniskiem nie przynosi żadnych nowych fantów. Trzeba sprawdzać kolejne poletka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciej100 Napisano 6 Listopad 2005 Share Napisano 6 Listopad 2005 Witam. Moje wczorajsze odkrycie. Koło śmigla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
YoWheris Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 witam, gratuluję pierwszych fantów, aczkolwiek radzę pozostawić niewypaly w dolku w którym je znalasleś. Nie majstruj przy nich. U mnie ostatnio rzymska monetka: Denar Trajan 98-117 srebrny, trochę fenoli, kilka guzików, dwie boratynki i inne jeszcze niezidentyfikowane fanty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.