lain Napisano 4 Luty 2007 Share Napisano 4 Luty 2007 Jest to znaczek przynależności do Hitlerjugend.Bicie to tak zwany numer rzm nadawany firmom przez kontrole jakości Nsdap.Wg strony : http://www.ssocr.com/collectorinfo/rzmcodes.htmsygnatura m1/12 to producent Gebrüder Hahne, Lüdenscheid.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 4 Luty 2007 Autor Share Napisano 4 Luty 2007 dzięki lainDziś takla zgraja mosinków. Chyba musze popracować nad tymi miejscówkami bo coś cienko ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 8 Marzec 2007 Autor Share Napisano 8 Marzec 2007 niedzielny wypad. kolejne 40 mosinków i kilka fajnych monetek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 8 Marzec 2007 Autor Share Napisano 8 Marzec 2007 monetki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 8 Marzec 2007 Autor Share Napisano 8 Marzec 2007 a kolega taką slicznetke trafil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 8 Marzec 2007 Autor Share Napisano 8 Marzec 2007 ... 1 starcie solaris - xterra 70 - 9 do 1 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 16 Marzec 2007 Autor Share Napisano 16 Marzec 2007 kolejna monetka kolegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 16 Marzec 2007 Autor Share Napisano 16 Marzec 2007 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 16 Marzec 2007 Autor Share Napisano 16 Marzec 2007 a to moje z wczoraj3 kopiejki10tka hitlerowska 193910 groszy 1839i kopiejka A II Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 28 Marzec 2007 Autor Share Napisano 28 Marzec 2007 wczoraj pierdzionek. nie mam pojęcia ile sobie liczy wiosen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 28 Marzec 2007 Autor Share Napisano 28 Marzec 2007 ala boratyna. Jak by ktoś ją specjalnie polożył gródce. Wtszło botratyn 3 niestety nieczytelne. Cos jest nie tak z tymi polami bo monetki znowu zeziarte strasznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 28 Marzec 2007 Autor Share Napisano 28 Marzec 2007 zdjęcie rodzinne fancikow z malego poletka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 28 Marzec 2007 Autor Share Napisano 28 Marzec 2007 moj pierwszy prusaczek . śliczny :)do tego guzik bez jakichkolwiek oznaczeń. na moje oko tez wojskowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 oto część skarbu zakopanego w 1939 przez mojego pradziadka. ponoć po wojnie wykopano tylko 1 z 2 skrzynek. niestety posesja zostala kilka lat temu sprzedana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Dziadek podawrował mi po 1 monecie z każdego rodzaju. naliczylem 380 zł. Ponoć dniówka u gospodarza na polu wynosiła wtedy 1 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Marszałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 10 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 10 Kwiecień 2007 ślady żerowania zwierzyny leśnej :)pytanko. Czy któreś z monet na zdjęciach były bite w srebrze? Ruble tak a te polskie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 10 Kwiecień 2007 Share Napisano 10 Kwiecień 2007 Jeśli dobrze zrozumiałem pytanie...to: Wszystkie polskie monety ze zdjęć są srebrne próby 750.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 21 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2007 hehhe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaciekC Napisano 21 Kwiecień 2007 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2007 i takie ogryzki ze szrotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.