sopel69 Napisano 12 Wrzesień 2005 Autor Napisano 12 Wrzesień 2005 Cześc mam małe pytanko czy ktoś wie ile moze być warta moneta 25 dolarowa z lat 20 XXw. wydanie kolekcjonerskie (wybito ich 30000), składała sie z dwóch metali, ale chyba nie srebro tylko platyna i inny metal ciemniejszy. Nie mam zdięcia i nie mam monety niestety ktoś kiedyś oddał ją komuś za darmo i prosi mie o informację o jej wartośc. podeślijcie stronke lub coś z góry dziękuję.
Boruta Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 To znaczy dolarówki były chyba ze złota, a o takiej nie słyszałem.Pozdrawiam
sopel69 Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Napisano 13 Wrzesień 2005 cześc Boruta ta napewno była z platyny i chyba z irydu kiedyś widziałem jej opis w gazecie a miała srednice min. 5 cm
Boruta Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 Jakoś nie bardzo wierzę w bimetalowe monety z lat 20-tych i to jeszcze 25 dolarów. Przejrzałem intenet i nic takiego nie znalazłem.Pozdrawiam
sopel69 Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Napisano 13 Wrzesień 2005 ja też nie znalazłem, tylko srebrną 25 dolarówkę wartą 1000$nie widziałem jej ale osoba która ją miała twierdzi ze na pewno była z platyny i jescze jakiegoś ciemniejszego metalu, platyna na zewnątrz a w srodku ten drugi metal. Co do tego czy była to platyna to nie wiem ale, osoba która miała tę monetę jest wiarygodna, wydano tych monet 30000 ta miała nr 29000 pozdr
Boruta Napisano 13 Wrzesień 2005 Napisano 13 Wrzesień 2005 Ho ho i jeszcze w dodatku numerowana, a może to medal?Pozdrawiam
sopel69 Napisano 13 Wrzesień 2005 Autor Napisano 13 Wrzesień 2005 Ciężko powiedzieć może masz rację moze to był jakiś medal z okazji jakiejś rocznicy? szkoda że go nie widziałem. Został znaleziony w USA ktoś wywalił po prostu kolekcję na śmietnik, były tam monety dolarowe srebrne( z indianinem), europejskie ( niemieckie jak to określono Hindenburga)i z innych krajów arabskie itd. te się zachowały wiec moze dzisiaj je zobaczę to coś powiem ale z tą 25 dolarówką" to mam zagwozdkę chciałbym to rozwiązać. Pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.