konrx Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Napisano 10 Wrzesień 2005 Witam szanownych forumowiczów.Od kilku dni jestem posiadaczem wykrywacza Whitest DFX (sprzęt jest nowy)i robię próby z różnymi przedmiotami (głównie w powietrzu).Zauważyłem że wykrywacz nie reaguje na drobne złote lub srebrne łańcuszki a jeśli zareaguje to sygnał jest niepewny, łamiący się. Jeżeli chodzi o monety i biżuterie w jednym kawałku" to problem nie występuje sygnał jest pewny i jednoznaczny. Testy przeprowadzałem na ustawieniach fabrycznych (poszczególne programy) oraz ze zmianą ustawień czułości i dyskryminacji. Jakie ustawienia wykrywacza mogę zmienic aby identyfikował tego typu przedmioty poprawnie. Proszę o pomoc pozdrawiam.
Raned Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Wszystko jest w porządku, większość wykrywaczy nie wykrywa rozciągniętych złotych łańcuszków. Najlepiej spisują się się na takie przedmioty wykrywacze TR. Aby zwiększyć szanse DFX, szukaj w programie Jewelery& Beach, zwiększ czułość dynamiczną na 72÷75 i Signal Balance ile się da, coś ok. 5÷7. Słuchawki musowo.
konrx Napisano 10 Wrzesień 2005 Autor Napisano 10 Wrzesień 2005 Dzięki za pomoc Raned będę próbował na podanych przez Ciebie ustawieniach pozdrawiam konrx.
proscan Napisano 10 Wrzesień 2005 Napisano 10 Wrzesień 2005 Włącz 15kHz, a poczujesz różnicę.Opcja BEST DATA aktywna w trybie Coin & Jewelry nie sprawdza się na drobnym złocie.powodzenia,proscan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.