Skocz do zawartości

DFX czy sprawny?

konrx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam szanownych forumowiczów.Od kilku dni jestem posiadaczem wykrywacza Whitest DFX (sprzęt jest nowy)i robię próby z różnymi przedmiotami (głównie w powietrzu).Zauważyłem że wykrywacz nie reaguje na drobne złote lub srebrne łańcuszki a jeśli zareaguje to sygnał jest niepewny, łamiący się. Jeżeli chodzi o monety i biżuterie w jednym kawałku" to problem nie występuje sygnał jest pewny i jednoznaczny. Testy przeprowadzałem na ustawieniach fabrycznych (poszczególne programy) oraz ze zmianą ustawień czułości i dyskryminacji. Jakie ustawienia wykrywacza mogę zmienic aby identyfikował tego typu przedmioty poprawnie. Proszę o pomoc pozdrawiam.
Napisano
Wszystko jest w porządku, większość wykrywaczy nie wykrywa rozciągniętych złotych łańcuszków. Najlepiej spisują się się na takie przedmioty wykrywacze TR. Aby zwiększyć szanse DFX, szukaj w programie Jewelery& Beach, zwiększ czułość dynamiczną na 72÷75 i Signal Balance ile się da, coś ok. 5÷7. Słuchawki musowo.
Napisano
Włącz 15kHz, a poczujesz różnicę.

Opcja BEST DATA aktywna w trybie Coin & Jewelry nie sprawdza się na drobnym złocie.

powodzenia,

proscan

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie