Skocz do zawartości

składowisko granatów na Mazurach

a.korbaczewski

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy wiecie coś o pewnym lesie na Mazurach wypełnionym po brzegi niemieckimi tłuczkami? Byłem tam 20 lat temu na obozie harcerskim i granatów były setki. Ostatnio pojechałem tam 2 tygodnie temu. Nie miałem za wiele czasu na szukanie ale i tak znalazłem 2 granaty i koszulkę odłamkową, bez kopania i szczególnego poszukiwania. Poza tym, 150mm (lub więcej) na dnie ogromnego leja. Nigdzie w sieci nikt nie pisał na ten temat, co się zdaje dziwne. Granaty były puste, tak jakby wypadły w czasie produkcji prosto z fabryki do lasu. W lesie są ślady krótkich transzei i leje głębokości 2 metrów. Granat i niewypał nie jest zbyt wartościowym odkryciem, ale las w którym są setki granatów to chyba już jest coś?
  • 2 weeks later...
Napisano

oto fotka pewnie z okolic tych lasów, jestem o tyle w komfortowej sytuacji że mieszkam niedaleko ;) ale taki fanty wolę zakopać głębiej i mieć duszę pokojną :D
Oczywiście miejsca nie wskażę bo miałbym kogoś na sumieniu :(

Napisano
a.korbaczewski, mam wrażenie że mówi Tobie wiele hasło odan"... :-)

PS
Sorrki pozostałych uczestników forum za nie-merytoryczną wypowiedź.
Napisano
Informacje posiadam od ludności,która była tutaj od zawsze...Może kiedyś się tam spotkamy hehe - mam wejście w nadleśnictwie,będziemy mogli do woli śmigać po lasach { lecz bardzo ostrożnie }pozdr. Miro
  • 1 year later...
Napisano
Panowie za takie odgrzewanie tego typu kotletow nastepnym razem bedzie medal !!!
i to Huk musial opierniczac autorow - sie porobilo... ;)
Napisano
Sory ale nie zwróciłem uwagi na datę –ale oczywiście to nie tłumaczy autora-ale myślę że w tym przypadku trzeba to wybaczyć a.korbaczewskiemu - wtedy chyba startował ? –a od tamtego czasu wiele się zmieniło na forum –prawda ? -pozdro
  • 1 month later...
Napisano
ja chyba wiem gdzie to jest ;-), ludzie tam na płotach mają różne fanty, ale raczej nie chodzą do tego lasu na grzyby... A saperzy wybrali trochę tego, ale po 10 metrów od drogi... podobno - tyle wiem od mieszkańca najbliższej wsi... o ile to jest właśnie to miejsce... ;-) Nie polecam, widziałem tam sporo, bez wykrywacza...
Napisano
najlepiej nie zaczynać tematów o miejscach gdzie jest sporo niewypałów . nie tylko poszukiwacze czytają to forum . lepiej nie kusić losu że jakiś małolat się naczyta i polezie czegoś poszukać z motyką do lasu .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie