a.korbaczewski Napisano 8 Wrzesień 2005 Autor Napisano 8 Wrzesień 2005 Czy wiecie coś o pewnym lesie na Mazurach wypełnionym po brzegi niemieckimi tłuczkami? Byłem tam 20 lat temu na obozie harcerskim i granatów były setki. Ostatnio pojechałem tam 2 tygodnie temu. Nie miałem za wiele czasu na szukanie ale i tak znalazłem 2 granaty i koszulkę odłamkową, bez kopania i szczególnego poszukiwania. Poza tym, 150mm (lub więcej) na dnie ogromnego leja. Nigdzie w sieci nikt nie pisał na ten temat, co się zdaje dziwne. Granaty były puste, tak jakby wypadły w czasie produkcji prosto z fabryki do lasu. W lesie są ślady krótkich transzei i leje głębokości 2 metrów. Granat i niewypał nie jest zbyt wartościowym odkryciem, ale las w którym są setki granatów to chyba już jest coś?
dygacHQ Napisano 17 Wrzesień 2005 Napisano 17 Wrzesień 2005 oto fotka pewnie z okolic tych lasów, jestem o tyle w komfortowej sytuacji że mieszkam niedaleko ;) ale taki fanty wolę zakopać głębiej i mieć duszę pokojną :DOczywiście miejsca nie wskażę bo miałbym kogoś na sumieniu :(
dygacHQ Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 to akurat jest radziecki RGD33, tak jak kolega pisał nie brakuje 150mm ale już porozrywane (i całe szczęście :D )
DarekD Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 :) No właśnie, byłem pewien że takim rzucałem w Call of Duty" walcząc po stronie Rosjan:)
uziq Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 a.korbaczewski, mam wrażenie że mówi Tobie wiele hasło odan"... :-)PSSorrki pozostałych uczestników forum za nie-merytoryczną wypowiedź.
miro5671 Napisano 23 Wrzesień 2005 Napisano 23 Wrzesień 2005 I w przeciwieństwie do nazwy tego forum - nie jest to miejsce godne odwiedzenia.....Pozdr. Miro.
a.korbaczewski Napisano 26 Wrzesień 2005 Autor Napisano 26 Wrzesień 2005 miro, skad wiesz o magazynach? nie ma tam za bardzo śladów ziemianek albo budynków. ledwie 1 okop krótki widziałem. czy to normalka takie lasy u nas?
miro5671 Napisano 26 Wrzesień 2005 Napisano 26 Wrzesień 2005 Informacje posiadam od ludności,która była tutaj od zawsze...Może kiedyś się tam spotkamy hehe - mam wejście w nadleśnictwie,będziemy mogli do woli śmigać po lasach { lecz bardzo ostrożnie }pozdr. Miro
dygacHQ Napisano 25 Maj 2007 Napisano 25 Maj 2007 miro5671 odezwij się do mnie na priv exstrakasa@wp.plPozdrawiam
huk 100 Napisano 27 Maj 2007 Napisano 27 Maj 2007 a.korbaczewski -Weź się zastanów –to mam być miejsce warte odwiedzenia dla młodych poszukiwaczy ??!!!!
woytas Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 Panowie za takie odgrzewanie tego typu kotletow nastepnym razem bedzie medal !!!i to Huk musial opierniczac autorow - sie porobilo... ;)
huk 100 Napisano 28 Maj 2007 Napisano 28 Maj 2007 Sory ale nie zwróciłem uwagi na datę –ale oczywiście to nie tłumaczy autora-ale myślę że w tym przypadku trzeba to wybaczyć a.korbaczewskiemu - wtedy chyba startował ? –a od tamtego czasu wiele się zmieniło na forum –prawda ? -pozdro
jedlina Napisano 19 Lipiec 2007 Napisano 19 Lipiec 2007 ja chyba wiem gdzie to jest ;-), ludzie tam na płotach mają różne fanty, ale raczej nie chodzą do tego lasu na grzyby... A saperzy wybrali trochę tego, ale po 10 metrów od drogi... podobno - tyle wiem od mieszkańca najbliższej wsi... o ile to jest właśnie to miejsce... ;-) Nie polecam, widziałem tam sporo, bez wykrywacza...
kadet Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 a ja wiem gdzie to jest i nie powiem . taki będę . niechce mieć nikogo na sumieniu . pozd kadet
kadet Napisano 23 Lipiec 2007 Napisano 23 Lipiec 2007 najlepiej nie zaczynać tematów o miejscach gdzie jest sporo niewypałów . nie tylko poszukiwacze czytają to forum . lepiej nie kusić losu że jakiś małolat się naczyta i polezie czegoś poszukać z motyką do lasu .
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.