general1006 Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 witam ostatnio na polu wyszedł mi taki oto guziczek średnica ok. 24mm wykonany z miedzi. Na herbie słabo widoczne z jednej strony orzeł, a z drugiej lew lub koń
hakas Napisano 6 Wrzesień 2005 Napisano 6 Wrzesień 2005 Czy to połowy zwierząt czy całe zwierzęta. Podaj region Polski gdzie go znalazłeś. To ułatwi identyfikascję. Co siedzi na hełmie. pozdrawiam.
general1006 Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 Guzik został znaleziony jakieś 15km od Wrocławia. Herb jest przedzielony na pół pionowo i są w nim całe zwierzęta. Koń lub lew stoi na tylnych łapach. Co jest na hełmie napiszę jutro gdyż net mam tylko w pracy. pozdr
general1006 Napisano 7 Wrzesień 2005 Autor Napisano 7 Wrzesień 2005 Nad hełmem znajduje się lew stojący na dwóch łapach podobnie jak w dolnej części, a nie koń jak wcześniej pisałem.
hakas Napisano 7 Wrzesień 2005 Napisano 7 Wrzesień 2005 No to proszę uzbroić się w cierpliwość. Zaczynamy blazonowanie (zczytywanie herby) Hakas
general1006 Napisano 6 Wrzesień 2005 Autor Napisano 6 Wrzesień 2005 witam ostatnio na polu wyszedł mi taki oto guziczek średnica ok. 24mm wykonany z miedzi. Na herbie słabo widoczne z jednej strony orzeł, a z drugiej lew lub koń
Pytanie
general1006
witam ostatnio na polu wyszedł mi taki oto guziczek średnica ok. 24mm wykonany z miedzi. Na herbie słabo widoczne z jednej strony orzeł, a z drugiej lew lub koń
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.