Gość Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Otoż w sobotę sobie taką kupiłem i po pierwszym przejeździe tramwajem zacząłem się zastanawiać, czy dobrze że ją noszę. Czyłem się lekko nieswojo. Komentarze jak do tej pory były śmieszne, ale mogą być też inne (odpukać ;-((). Co sądzicie o używaniu na codzień takiej kurtki, bo specjalnie nie widać, żeby ktoś nosił - prędzej spodnie. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji
jagoda Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Moim zdaniem zyjemy w wolnym kraju i mozesz nosic co Ci sie podoba oprocz listka figowego bo to juz obraza moralnoscipozdrawiam M.J.
vonadamski Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Witam!!!Dopóki nie masz na niej oznaczeń stopnia, lub tez oznak identyfikacyjnych (np. naszywki pułkowe) oznak narodowosciowych (w naszym przypadku flag panstwowych) jestes na legalu. Zgodnie z prawem nie wolno wogole nosic tylko mundurow wyjsciowych!Z powazaniem trep vonadamski
Frozzer Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 ja caly czas chodze i to w kurtkach moro i spodniach i nigdy NIGDY nikt nie powiedzial do mnie nicmoze w jakims dziwnym miescie zyjesz?u mnie tylko sie czepiaja wlosow, bo dredy mam, szczegolnie jacys starsi ludzie nie moga oderwac wzroku od mojej glowy :)
jagoda Napisano 15 Kwiecień 2003 Napisano 15 Kwiecień 2003 Witam Co do oznczen stopni to w tej kwestii mialem przejscia z ŻW.Na pagonach (polskiego munduru moro)mialem trzy gwiazdki i do nich sie przyczepili, kazali mi je zdjac.Do tej pory nie wiem czy sie nbijali czy maja takie uprawnienie.Pozdrawiam M.J.
Gość Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 No, ale na nowych kurtkach są flagi i jest to integralna część kurtki i żal mi jej odpruwać, chociażby dlatego, że straci na wartości. A właśnie jej się czepiali. Kolega kupił niemiecką, to stwierdził, że ją odpruje, żeby mu nie dokopali. Pozdrawiam
vonadamski Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Witam!!!Tak jak napisalem nie wolno nosic zadnych oznaczen, odznaczen itd. itp. Jest to ustalone w naszym prawie. Zandarmi kazali zdjac pagony zgodnie z prawem! Flagi J proponuje zdjac. Jesli nie to na swoja reke. Jeden policjant nic nie powie a drugi wlepi mandat. Wybor nalezy do was.Z powazaniem vonadamski
marwro Napisano 16 Kwiecień 2003 Napisano 16 Kwiecień 2003 Tak dla jasności dodam że same pagony to również oznaka stopnia (szeregowy) więc teoretycznie powinno się je usunąć. Ja przy swojej odprułem tylko flagi ;-)pzdr
bolas Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 zupełnie tego nie rozumiem - dlaczego za noszenie flag, które przeciez nie sa oznaką stopnia, ani nie oznaczają przynależności wojskowej czy jakiejs ragi itp mozną dostać mandat czy po porostu miec do czynienia z policja czy żw ? Rozumiem ze bezsensu jest chodzenie z gwiazdkami itp lub w pelnym mundurze, chlabaku itp bo to faktycznie jest troche nie na miejscu - ale coż ta biedna mała polska flaga jest winna ? A polskei bluzy WP wygladaj z tymi flagami bardzo fajnie :)
past Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 u nas jest z flagami paranoja , spróbuj jak w USA wywiesić na maszcie przed domem flagę polską -- też mandat możesz dostać
gucio Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 Chłopaki nie ma co się przejmowac flagami.Znam duzo ludzi którzy smigają z nimi na mumndurze i nikt im nic nie mówi.Swego czasu sam miałem flagi na mumdurze ale odprułem je gdyż strasznie widac biały kolor w lesie i trudno jest sie zamaskowac np.przed lesniczym:)Heehe ale to tak na marginesie.Uwazam ze lepsze noszenie flag polskich niż jakby miał ktos nosic symbole innych krajów.Pozdrawiam:)Gucio
Don Kichote Napisano 17 Kwiecień 2003 Napisano 17 Kwiecień 2003 Frozzer, z fryzurą miałem podobnie kilka lat temu, z tą różnicą, że miałem irokeza :DA poropos flag- zakaz ich umieszczania jest kolejnym przykładem jakie g....wniane mamy prawo w naszym ukochanym kraju. Moim zdaniem powinn zabronić nosić dresy :-)))))
Gość Napisano 27 Kwiecień 2003 Napisano 27 Kwiecień 2003 ja to se śmigam w kompletnym BDU USA i tylko kuple się śmieją że do Iraku na wojnę jadę. pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.