finucha Posted September 2, 2005 Author Share Posted September 2, 2005 witam!mam pytanko czy ktoś posiada może takie książki:1.W OGNIU ARMAT -Włodzimierz Dzwonkowski2.WSPOMNIENIA 1914- gen.Menerhaimprosze o informacje z góry diękuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolekcj Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Z tego co wiem, to pisze się Mannerheim. Po polsku wyszły tylko jego skrócone pamiętniki. Gdzieś je mam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
finucha Posted September 2, 2005 Author Share Posted September 2, 2005 witam.mozliwe ze strzeliłem byka w nazwisku,a chyba chodzi o ta ksiazke.Interesuja mnie fragmenty dotyczace walk w 1914 r na lubelszczyznie.moze pamiętniki na wymiane a czy mozna moze ksero fragmentów? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolekcj Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Czytałem ją kilka lat temu i z tego co pamiętam to nie ma tam za wiele o samej wojnie. Jest to bardziej retrospektywa poodróży po azji, spraw politycznych itp. Więcej powinno być w pełnym wydaniu pamiętników. Jeśli dobrze pamiętam ośmiotomowym. Tylko to już niestety trzeba by szukać po fińsku/angielsku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.