finucha Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 witam!mam pytanko czy ktoś posiada może takie książki:1.W OGNIU ARMAT -Włodzimierz Dzwonkowski2.WSPOMNIENIA 1914- gen.Menerhaimprosze o informacje z góry diękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Z tego co wiem, to pisze się Mannerheim. Po polsku wyszły tylko jego skrócone pamiętniki. Gdzieś je mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
finucha Napisano 2 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 2 Wrzesień 2005 witam.mozliwe ze strzeliłem byka w nazwisku,a chyba chodzi o ta ksiazke.Interesuja mnie fragmenty dotyczace walk w 1914 r na lubelszczyznie.moze pamiętniki na wymiane a czy mozna moze ksero fragmentów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolekcj Napisano 2 Wrzesień 2005 Share Napisano 2 Wrzesień 2005 Czytałem ją kilka lat temu i z tego co pamiętam to nie ma tam za wiele o samej wojnie. Jest to bardziej retrospektywa poodróży po azji, spraw politycznych itp. Więcej powinno być w pełnym wydaniu pamiętników. Jeśli dobrze pamiętam ośmiotomowym. Tylko to już niestety trzeba by szukać po fińsku/angielsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.