kikifas Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2005 Witam.Wszyscy w tym dziale tylko czyszczą i czyszczą. Ja mam zupełnie odmienny problem. Jak postarzeć aluminium, żeby wyglądało na troche używane. Mam mausera z odlewami z tego metalu, tylko to wszystko wyglada za ładnie. Moze dziwne, ale proszę o pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kikifas Napisano 31 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 31 Sierpień 2005 I pytanie za 100 punktów. jak postarzeć cynę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 jesli chodzi o alu mozna to zrobić kwasem fosforowym - powinna zostać matowa szorstka warstwa - ale zakładam że to z czego masz odlewy to nie czyste aluminium a jakiś stop - pozostaje więc próba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 31 Sierpień 2005 Share Napisano 31 Sierpień 2005 A nie lepiej poczernić ?Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 mozna.. ale czy alu naturalnie czernieje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 Czy orginalny karabin był z alu? Są metody elektrochemiczne barwienia alu. Kiedyś wykonałem niebieski blok silnika do motocykla (Ural).WojtekPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 14:21 01-09-2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fall Napisano 1 Wrzesień 2005 Share Napisano 1 Wrzesień 2005 zrob roztwor saletry i wrzuc... zrobi wrzerki jak po 60 latach w ziemi...;o)poz Fall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro Napisano 8 Wrzesień 2005 Share Napisano 8 Wrzesień 2005 1.podgrzej prawie do czrwoności i wrzuc do starego przepalonego oleju efekt murowany2.kup njatańsza paste do butów wypastuj i podpal ręcze ci ze bedzie podstarzałe :)dla pewnosci spróbuj oba sposoby na starej monecie 1zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZUKAM. Napisano 11 Wrzesień 2005 Share Napisano 11 Wrzesień 2005 czyżbyśmy poznali nowe źródło falsów na rynku :)???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.