Skocz do zawartości

poski schron tradytorowy

omi30

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Sten: o tym zdjęciu pisał już Gunship w tym wątku.

Necroskop: mógłbyś wobec tego wrzucić tutaj zdjęcie 5-tki spod Sieradza? Slady trafień mogą być dzisiaj słabo widoczne - zarośnięte mchem etc.

Pzdr,

jotes
  • Odpowiedzi 67
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
hmm dyskusja ucichła i nikt nie ma nic do powiedzenia? chyba ze ludziska jeszcze nie wrocili z weekendowego kopania :)
pozdrawiam!
  • 3 weeks later...
Napisano
Jeszcze o tym foto ze schronem koło Wizny. Zachodni brzeg Narwi jest wysoki, z na zdjęciu nie. Jeśli to SGO Narew, to raczej Nowogród.
Napisano
Będę beszczelny: jeśli Nowogród, to ten na zakręcie drogi do szablaka (Lepak).
RFX
Napisano
Bezczelny? Przesadzasz. No chyba, że nie masz racji ;-)
Najlepiej wrzuć tu zdjęcie, o którym piszesz (aukcja się skończyła) wraz ze zdjęciem współczesnym , to pogadamy czy masz rację :-)))

Pzdr,

jotes
Napisano
To niewiele da, obecnie mocno wysadzony. Z planu zamieszczonego w Denkschrift" pasuje. Sorry za błąd.
RFX
Napisano
Trochę za dużo tych bunkrów. Mam wrażenie, że wszyscy się trochę pogubiliśmy (ja też). Popatrz dokładnie na linki, tej aukcji przedstawiającej rejon Wizny już nie ma (a rzeczywiście był na wysokim brzegu).

Pzdr,

jotes
Napisano
Ten z napisem 8x0 na 80 % wygląda na Czecha...
Napisano
Może być, taki dobry nie jestem, by go rozpoznać. Ostatniego zdjęcia pewnie nie da się zidentyfikować - za mało widać. Chyba że ktoś widział je wcześniej.
RFX
Napisano
Hmm.... co do tego zdjecia z IPN to schron wygląda na jakąs wieksza" :) stodole. Ja obstawiam ze to cos jest z Polski to mozliwe z rejonu Wizny, ale glowy nie dam. To zdjecie widzialem gdzies wczesniej ale nie pamietam dokladnie gdzie. Co ci niemcy ciagna ? PAK 37mm?

Pozdrowienia...

PS: do omi30: Tomek nie siedz tyle na EBay-u i niegrzeb w tylu zdjeciach bo na tym forum niczego nie rozpoznamy :P Pozdrowienia.

Gusnhip
Napisano
Może tak: gdzie brały udział w walkach polskie ciężkie schrony?
Węgierska Górka, Wizna, Nowogród.
Gdzieś jeszcze?
RFX
Napisano
Najwięcej walczyło na wschodzie, ale z RKKA
Napisano
a co powiecie o tym schronie ? http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3224998395&category=15504
Napisano
moim zdaniem niewyglada to na linie maginota http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3225480024&category=15504

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie