Skocz do zawartości
  • 0

Części BOSCH w P-11c ????

ktosiek

Pytanie

Napisano
Niedaleko mojej miejscowości w 1939 r został zestrzelony P-11c.Pytając miejscowych co stało się z wrakiem, trafiłem do pana który pokazał mi jedną część twierdząc, że jego teść wymontował ją z tego rozbitego samolotu.Ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem, że na częsci jest tabliczka znamionowa firmy BOSCH.Zrobiłem kilka zdjęc lecz nie potrafię ich wstawić na forum!!!Część wygląda jak prądnica lub jakiś iskrownik. Jeśli chcecie to zdjęcia moge podesłać komuś na maila a ten niech je wstawi na forum.
Pozdrawiam DAREK

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Tak, możliwe. To są części od P11c. Jest to jeden z dwóch iskrowników silnika PZ Skoda - Bristol Mercury V S2 - jednostki napędowej P11c.
Napisano
Dzięki za pomoc !!!Teraz jeszcze tylko trzeba tą część odkupić, a to będzie ciężka przeprawa !!!Pan jest bardzo przywiązany do swoich okazów.
Napisano
Niedaleko mojej miejscowości w 1939 r został zestrzelony P-11c.Pytając miejscowych co stało się z wrakiem, trafiłem do pana który pokazał mi jedną część twierdząc, że jego teść wymontował ją z tego rozbitego samolotu.Ku mojemu zdziwieniu zobaczyłem, że na częsci jest tabliczka znamionowa firmy BOSCH.Zrobiłem kilka zdjęc lecz nie potrafię ich wstawić na forum!!!Część wygląda jak prądnica lub jakiś iskrownik. Jeśli chcecie to zdjęcia moge podesłać komuś na maila a ten niech je wstawi na forum.
Pozdrawiam DAREK

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie