Skocz do zawartości
  • 0

od pojazdu

KacperW.

Pytanie

Napisano
Znalazłem nakrętkę od baku jakiegoś pojazdu o średnicy ok.10 cm z aluminium. Znaleziony w miejscu walk z 1945 roku (niemiecki). Na nakrętce napisy: Qualitet soel wie (u góry) Shell auto oel 4X (u dołu), a poniżej Golden Shell pisane w nawiasie. Wie ktoś może od czego to? dodam, że widać resztki zielonej, czrnej i czerwonej farby.
pozdrawiam
Kacper

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
sorry ale na razie nie ma mnie w domu i nie mam mozliwości wrzucenia zdjęcia. Ale korek jest dokładnie taki jak opisałem więc liczę ze może ktoś sobie poradzi bez fotki :]
pozdrawiam
Napisano
Niestety, jakby miał to wszystko byłoby jasne :] na samym środku nie ma żadnych napisów wybitych jest jedynie malutka (ok 2mm średnicy dziurka)
pozdrawiam
Napisano
W takim układzie korek do motoykli DKW możemy wykluczyć.
Może to od zbiornika paliwa przy silniku stacjonarnym???

Pozdr.
Piotrek
Napisano
A czy środkowe pole (to z dziurką-służy do odpowietrzania) jest na wytłoczeniu wyższym niż boki korka na których są napisy?

Pozdr.
Piotrek
Napisano
Znalazłem nakrętkę od baku jakiegoś pojazdu o średnicy ok.10 cm z aluminium. Znaleziony w miejscu walk z 1945 roku (niemiecki). Na nakrętce napisy: Qualitet soel wie (u góry) Shell auto oel 4X (u dołu), a poniżej Golden Shell pisane w nawiasie. Wie ktoś może od czego to? dodam, że widać resztki zielonej, czrnej i czerwonej farby.
pozdrawiam
Kacper

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie