Skocz do zawartości

WRZEŚNIA

KacperW.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam:)
co prawda ja zielona gora:)
ale bedac dwa lata temu we Wrzesni w wakacje akurat trafilo mi sie na przypadkiem okras ziemie przy szkole tz. koszarach" :)tz. kopali jakies dziury pod rury i wyciagali troche WH:)przypadkowo to zauwazylem i pozyczylem" sobie kilka fajnych helmikow itp:) kto wie czy jeszcze czegos tam w ziemi nie ma:)
ale za info gdzie warto pokopac miedzy Wrześnią a Słupcą bede wdzieczny rownierz gdyz czesto bywam tam u rodziny:)
pozdrawiam
Napisano
Ja niestety nie będę maił możliwości kopania :[ , chodziło mi bardziej o jakieś ciekawe obiekty. A w Zielonej Górze byłem niedawno piękne miasto pozdrowienia i dzieki Stedke :]
  • 1 year later...
  • 1 month later...
Napisano
Czesc jastrzab ,niemiałem kiedy odpisac i nadodatek zapomniałem hasła więc teraz mam login snajperek1,ale jak coś to możemy sie kiedy gdzieś wybrac ,apropo skąd ty jestes,pozdrawiam i czekam na odpowiedź.
  • 1 month later...
Napisano
We Wrzesińskich koszarach stacjonowało pruskie wojsko, po nich znaleziono na strychu granaty, wsunięte za belkę dachową. Potem koszary należały do 68 Wrzesińskiego Pułku Piechoty ( więcej na http://pl.wikipedia.org/wiki/68_Wrzesi%C5%84ski_Pu%C5%82k_Piechoty ) Po wojnie koszary zajęli i LWP i Armia Czerwona. W części ze stajnią i magazynami utworzono zakład przemysłowy. AC zajeła w międzyczasie resztę i tak trzymała do 1991 roku.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie