Skocz do zawartości

4 wykrywacze do porównania

Szczur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam

chcę zakupić wykrywacz, mam na oku 4:

cena ~800 zł - Garret ace 250 , BH lone star
cena ~1200 zł - Tesoro silver umax, Solaris

było już na tym forum o nich, ale chciałbym abyście je porównali, który lepszy" (większy zasięg, itd)

który najlepszy, do kopania:

głównie - 1. odznaki, medale, nieśmiertelniki, (który ma najlepszy zasięg na te przedmioty)
2. monety, guziki, itp (też musi wykryć małe monety, jak najgłebiej ;)

proszę o odpowiedzi (opinie)

pzdrw
Napisano
WITAM.
Aż trudno uwierzyć , że tak mało na tym Forum pisze się o takim wykrywaczu jakim jest Bartek 4 , a szkoda naprawde.Mialem możliwość widzieć go w akcji.Dwa rodzaje pracy statyk i dynamik tylko że , statyk to naprawde statyk.Porównywałem zasięgi mojego Bartka 3 [statyk]z zasięgiem B 4 [też w statyku] i są identyczne.Miałem również okazje popracować w dynamiku , prosze mi uwierzyć dyskryminacja jest rewelacyjna, a przy tym i zasięgi bardzo dobre.Dodam jeszcze,że wykrywacz pracuje bardzo stabilnie w obu rodzajach pracy.Jakość wykonania jest na 6 z plusem ,sztywna konstrukcja stelaża składająca się z 4 części. Ergonomiczny pomysłowo rozwiązany pojemnik na baterie.I co najważniejsze w B 4 to opisy pod gałkami są po Polsku.
Pozdrawiam
Kelod.
Napisano
kelod4, niezła reklama, troche gorsza niz w watku o solarisie ale moze byc. http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=153797#154807
Napisano
Wraith, przeczytaj to co napisal kelod4 w dyskusji o solarisie, po tym juz zmienisz swojego idola... niech sie chlopina cieszy :) bartkow mu nie kupuja to nich chociaz posmakuje bycia gwiazda na miare kuksona.
Napisano
... I co najważniejsze w B 4 to opisy pod gałkami są po Polsku. ... "

nom to jest najważniejsze, ahhahah, chyba ze względu na to go kupie ahhahah :D

pzdrw
Napisano
Witam.
Haha jakie to śmieszne, a nawet głupie twoje kukson" [vel..........] wypowiedzi.Szczurek też jest śmieszny haha. Nikt ci nie każe kupować B4 bo i tak byś sobie z nim nie poradził, to jest wykrywacz nie dla idiotów.
Kelod.
PS.Kruku miałem taką i mam taką możliwość porównań w/w wykrywaczy.[
Napisano
kelod, idioto :D, po co wpadasz tu z Bartkami :| , w moim poście pytałem o solarisa, bh, ace 250, i silver umaxa,

spływaj...

pzdr
Napisano
kelod, moje wypowiedzi sa glupie? spojrz na swoje! dyskusja toczy sie wykrywaczy wymienionych w na poczatku dyskusji a ty wpadasz jak glupek zachwalajac bartka i na dodatek na koncu piszesz ze najwazniejsze w bartku to polskie napisy pod galkami, muahahah.palant.
poopowiadaj nam jeszcze o boratynkach wykrywanych z 30cm, jednocentowkach z 35cm i czerwonych ceglach.
Napisano
proszę moderatora o usunięcie 2 wpowiedzi keloda z tego wątku, ponieważ nie pasują do tematu a pozatym szkoda miejsca na serwerze :P:P

pzdrw
Napisano
Kruku - spamuj gdzie indziej, link do strony na ktorej sprzedajesz 2 modele wykrywek z 4 wymienionych w pytaniu wykrywaczy nie jest na miejscu.
Napisano
krecix masz problem to zglos sie do mnie. Wortal nie prowadzi sprzedazy wykrywaczy, a robia to sklepy z wykrywaczami. Poza tym moje pytanie bylo konkretne. Skoro ktos sie wypowiada na temat wykrywaczy zachwalajac jeden model niech napisze czy pracowal rowniez na pozostalych. Ja jak pewnie zauwazyles nie wypowiedzialem sie na temat zadnego z tych modeli poniewaz nie wszystkie z nich mialem w reku. Ty wymieniles jeden z tych modeli wiec moze rozwiniesz swoja wypowiedz w czym jest lepszy od pozostalych ?? POwiedz dlaczego pozostale trzy nie moga byc brane wedlug Ciebie pod uwage i zrob to kompleksowo. Prozne gadanie typu Dobry sprzet nie potrzebuje zachwalania na 3 strony maszynopisu :]" jest nic nie warte i stanowi tylko dowalanie kolejnych bezwartosciowych postow.

pozdrawiam
kruku
www.poszukiwania.pl

Ps.
Poza tym kazdy ma prawo sie wypowiadac na forum i dodawac wlasna stopke. Moja stopka jest taka, a nie inna poniewaz mam sie czym pochwalic.
Napisano
Szczur zadal konkretne pytanie ktory z wymienionych wykrywaczy bedzie najlepszy do szukania konkretnych przedmiotow spelniajacy jednoczesnie kryteria stawiane przez autora.
Wymieniony przez autora Tesoro bije na glowe cala pozostala 3ke i nie potrzeba opisywac co reszta potrafi (bo i po co?).
Zeby poprawic ci nastroj - mialem okazje pracowac z wymienionymi modelami a dlaczego polecam Tesoro patrz wyzej.

Przyznaje ci racje - nie wypowiedziales sie na temat zadnego wykrywacza jednak link do strony gdzie sprzedajesz konkretne modele jest bardziej wymowna.
Napisano
Przepraszam ,że się wtrącę.

Ale apropo Bartka IV to chyba nikt z was nie zauważył,że ten wykrywacz jest już nieprodukowany !!!
Poza tym kelod4 nie wiem po co takie rzeczy piszesz.
Jesteś konkurencją producenta co produkowł bartki ?
Bo takiej pseudoreklamy nie życzyłby sobie żaden producent.
Napisano
No włlaśnie skoro produkt był tak dobry to dlaczego producent zaprzestał produkcji???

Ja z tych czterej, wyżej wymionych wybrałbym jednak Solaris - reszta to plażowe zabawki - wlączniee z Silverem w którym prawde powiedziawszy ma nic sczególnego...

Potrafie takze docenić polskich konstruktorów...

Pozdrawiam
Edik
Napisano
Witam

Panowie więcej konkretów, jeżeli polecacie jakiś sprzęt to napiszcie dlaczego: jakie wady ma sprzęt i jakie zalety, a jezeli twierdzicie ,że coś jest tylko plażową zabawką" to też proszę o jakieś chociażby krótkie uzasadnienie Waszej opini.

Pozdrawiam
Napisano
Monti zauważ, żę nie napisałem nic krytycznego o Bartku4 -zadałem tylko publicznie pytanie... Za chwilę pojawi się pewnie Bartek5 i też będzie ok!

Martin ACE i BH i jescze Silver to bardzo proste układy - nie ma w nich żadnych zawansowanych(wyrafinowanych) technologi - tego co jest w innych projektach detektorów jak choćby 6000Di Pro SL. Nie ma tej magii...:-)

Po za tym są to z założenia detektory do pracy w warunkach plażowych - nie ma w nich np. prawdziwego trybu statycznego,etc,itd,itp.

Pozdrawiam
EDIK
Napisano
Edik ja nie o Bartku, tylko ustosunkowałem się do twojego zdania z określeniem :
...wybrałbym jednak Solaris - reszta to plażowe zabawki ..."
I cytat na dziś:

Niestety często tak bywa,że co jest mało znane, w opinii ludzi jest gorsze".

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie