metalt Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 witamjak w temacie co to za wzór hełmu (wiem że jest to rosyjski)
metalt Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Napisano 24 Sierpień 2005 a tak wyglądaa z zewnąrz (jak widać jest uszkodzony poprzez uderzenie od środka)
metalt Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Napisano 24 Sierpień 2005 a to środek tego drugiego, w tym nie widać blaszek Ale jak widac na zdieciu oba nie mają mocowania na nity fasunku a byłbym zapomniał w dobu hełmach była gąbka w środku
metalt Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Napisano 24 Sierpień 2005 i właśnie taki był fasunek w tych hełmach wz36
metalt Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Napisano 24 Sierpień 2005 co do trzeciego hełmu to właśnie (tak mi sie przypomina ze nie miał zadnego nitu mocujacego fasunek a przynajmniej nie było go widać oraz nie miał tych blaszek. Jeśli masz pytania to pisz, hełmow tych nie mam bo nie zbieram A mam na pamiatke tych pare zdięć.
rorvik Napisano 24 Sierpień 2005 Napisano 24 Sierpień 2005 Z tego co pamiętam czasem jako fasunek stosowana była bodaj wełniana czapka.r
metalt Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 witamjak w temacie co to za wzór hełmu (wiem że jest to rosyjski)
metalt Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Napisano 23 Sierpień 2005 może tu lepiej widać na górze ten mały grzebyk"
Łukasz Napisano 23 Sierpień 2005 Napisano 23 Sierpień 2005 Witam! Tak, to wz.36, sowiecki. Też taki wykopałem, ale mój był w kawałkach... Teraz do rzeczy, czy Twój ma nity mocujące fasunek? Czy może blaszki z D-ringami (sorry za niemieckie pojęcie, ale nie wiem jak to nazwać) są zgrzane z czerepem? Spotkałem się ostatnio z wersją bez żadnego nitu i trochę mnie ona gnębi... Pozdrawiam, Łukasz
Łukasz Napisano 24 Sierpień 2005 Napisano 24 Sierpień 2005 Witam ponownie! Dzięki wielkie metalt za fotki i info. Myślałem, że ten garnczek bez nitów to jakiś straszny cudak, ale na szczęście znalazł się drugi. :) Szczerze mówiąc jakoś nie lubię wszelkich niepewności, a że szykuję się do kupna ładnej 36stki to chcę zebrać jak najwięcej wiadomości. Pozdrawiam, Łukasz
Pytanie
metalt
witam
jak w temacie co to za wzór hełmu (wiem że jest to rosyjski)
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.