Skocz do zawartości
  • 0

jaki to wzór hełmu??

metalt

Pytanie

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a to środek tego drugiego, w tym nie widać blaszek
Ale jak widac na zdieciu oba nie mają mocowania na nity fasunku a byłbym zapomniał w dobu hełmach była gąbka w środku

Napisano
co do trzeciego hełmu to właśnie (tak mi sie przypomina ze nie miał zadnego nitu mocujacego fasunek a przynajmniej nie było go widać oraz nie miał tych blaszek. Jeśli masz pytania to pisz, hełmow tych nie mam bo nie zbieram A mam na pamiatke tych pare zdięć.
Napisano
Witam! Tak, to wz.36, sowiecki. Też taki wykopałem, ale mój był w kawałkach... Teraz do rzeczy, czy Twój ma nity mocujące fasunek? Czy może blaszki z D-ringami (sorry za niemieckie pojęcie, ale nie wiem jak to nazwać) są zgrzane z czerepem? Spotkałem się ostatnio z wersją bez żadnego nitu i trochę mnie ona gnębi... Pozdrawiam, Łukasz
Napisano
Witam ponownie! Dzięki wielkie metalt za fotki i info. Myślałem, że ten garnczek bez nitów to jakiś straszny cudak, ale na szczęście znalazł się drugi. :) Szczerze mówiąc jakoś nie lubię wszelkich niepewności, a że szykuję się do kupna ładnej 36stki to chcę zebrać jak najwięcej wiadomości. Pozdrawiam, Łukasz

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie