gibki9 Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 witam kto pomoze mi rozszyfroewać bounty huntera lone stara??,bo nie moge dojśc ładu;/,moze mam zepsuty:(??jakie macie ustawienia na monetki??prosze o pomoc ,bo kupilem używke.
wiciu_r Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Generalnie zasięg na max a dyskryminację na minimum.Monetkę zasygnalizuje przy każdym przesunięciu sondy.Drut, kapsle od piwa i folię pokaże jako śmieci. Ostatnie 2 prawe wskazania wyświetlacza zawszę kopię bo i klamerka się może trafić. Jak piszczy tylko czasem to pewnie bilon PRL-u lub środki budowlane czyli pogięte zardzewiałe gwoździe.Najlepiej wkop po 1 sztuce z potencjalnych fantów na 15 cm i potrenuj :-)Pozdrawiam
gibki9 Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Napisano 21 Sierpień 2005 mam pytanko,bo np na auto notch nie ma prawa wykryć zwyklej stali??
wiciu_r Napisano 21 Sierpień 2005 Napisano 21 Sierpień 2005 Jeśli będzie to odpowiednio duży kawałek to wykryje.U mnie graniczną wielkością wykrywania jest stalowa łuska 7,92. Czasem ją łapie, czasem nie.
gibki9 Napisano 22 Sierpień 2005 Autor Napisano 22 Sierpień 2005 a mam jezce takie konkretne pytnako,jakich ustawień urzywacie w bountym na moentki na starych traktach?prosze o konkretne ustawiania,sedze ,ze pomoze mi to zrozumiec szybciej wykrywaczpozdr.
der K. Napisano 22 Sierpień 2005 Napisano 22 Sierpień 2005 WitamGeneralnie jest tak jak napisał Wiciu_r.Wykrywacz bardzo prosty w obsłudze. Ja na przykład szukając w terenie zaśmieconym ,próbuję tak ustawić dyskryminację żeby wykrywacz jednoznacznie pokazał że wykryty jest śmieć (np pull tab) Jednak nie zawsze się to sprawdza (bo są różne pull taby). Istnieje także ryzyko odrzucenia ,zasygnalizowania jako śmieć niektórych monetek i drobnych kolorków.. Jest to kwestia indywidualnego wyczucia wykrywki..Zamiast pytać.. KombinujPzdr der K.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.