Skocz do zawartości

M1 Garand

G.Luz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.czy jest ktoś w stanie potwierdzić lub zdementować informacje o tym że marushin lub tokyo marui wypuściło repliki garanda???byłoby to bardzo miłe gdyby okazało się prawdą...pozdro dla rekostruktorów wszystkich armii!!!

G.Luz 101 Airborne

Wielkie dzięki za odp. ten redwolfairsoft jest jak wyczytałem na kulki?nie wiecie czy ktoś posiada takiego garanda i byłby w stanie ocenić jego jakość...jeager dzięki za dobre chęci ale nie o to chodziło:)))

Niestety ja nie posrednicze w sprowadzaniu Garandow z Hong Kongu ale z tego, co wiem cena wynosi powyzej 2000 zlotych (2200 czy jakos tak). Ktos" posiada juz taki sprzet, ale ja go jeszcze nie widziałem. Jakośc jest pewnie bardzo dobra (tak jak marushinowskiego Mausera). Ewentualne szczegoly - prosze o kotakt na priva.
Z tego, co wiem nasze sklepy ASG maja rowniez w planach wlaczenie Garanda do swojej oferty.
Jesli chodzi o imprezy z udziałem US to na Bzurze raczej nas nie będzie ;-)
We wrzesniu przewidziana jest jednodniowa impreza zamknieta (musztra, taktyka) w okolicach Wawy a w pazdzierniku dwudniowa impreza na Dolnym Slasku. Sa rowniez plany na grudzien.
Sczegoly na stronach grup re-enactorskich WW2 US (Normandia44, Big Red One). Pozdrawiam

He, he, biegu historii nie da sie odwrocic. Poza tym nie zabraknie mnie w sensie dosłownym, albowiem zalatwilem sobie u organizatorów akredytacje fotograficzna jako War Correspondent, wiec nawet gdyby Niemcy mieli przegrac to i tak na moich fotkach moze byc inaczej;-)
Co to jednak ma do Garanda - nie wiem...

W machinegunie będą w połowie września najszybciej, cena ok 2000 zł. Ludzie co wy wogóle narzekacie. Wiadomo, że będzie dobrej jakości tak jak M1 karabinek tej firmy, czyli drewno i metal, zero plastiku. I co tu dużo gadać tylko jak się ma kasę, to tylko kupować!!! Na Polskie realia najlepszy. Gdzie w Polsce kupisz garanda no chyba, że przywieziesz z zagranicy dekowanego, ale w Polsce w praktyce jest to nielegalne. No chyba, że masz dużo kasy na badania psychologiczne (jest to wogóle paranoja) no i jeszcze odłożone na ładnie rzecz ujmujac płatną protekcje". Jak ktoś lubi wogóle nie mieć problemów z prawem. Można sobie też kupić gumowego garanda z Kompani Braci, cena 150 funtów. Oto link do niego http://www.fngsupplies.com/ww22.html .
Oczywiście można też sobie złożyć garanda, jak ktoś ma talent i sprzęt do obróbki metalu to może sobie kupić np. kolbę i inne części które są zgodne z ustawą o broni i amunicji!

W azjatyckich sklepach airsoftowych pojawił się juz airsoftowy M1 Garand Marushina, na kulki 8mm, w wersji blowback. Cena około 430-500 baksów + shipping (okolo 80$). Nalezy sie spodziwać rownież cła za to. Z fotek wygląda na niezłą robotę. I można sobie popukac z kulek. Ale... na giełdzie we Wro był Garand deko za cos około 2400pln. Ja bym wolał coś takiego niż zabawkę na kulki. Trochę drożej, ale sprzęt prawdziwy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie