Witam, na ostatnim wypadzie trafiło mi się dziwne pudełeczko. Niestety aparat cyfrowy mi się zepsuł i nie mam możliwości zrobienia zdjęcia, dlatego zrobiłem rysunek owego przedmiotu. Jak widać na rys. pudełeczko jest niewielkich rozmiarów, posiada owalny kształ i napis na denku. Na rysunku widać także łuk na górnej częsci pojemnika - łuk ten jest to wypukłe cóś dzięki czemu można otworzyć puszkę (niestety nie moge jej otworzyć). Po bliższym przyglądnięciu się niej można dojść do wniosku że składa sie z dwóch części a manowicie z główneko trzonu o nakładki nasuwanej na nią (na rysunku ta nakładka to większa część pod linią). Nie wiem z jakiego okresu pochodzi ta puszeczka, gdyż w okolicy znalazłem również spłonki pierwszowojenne jak i łuski drugowojenne. Mam nadzieje że opisałem przedmiot dość zrozumiale i nie będzie problemu z określeniem jego funkcji, gdyby jednak powstały jakies wątpliwości proszę pytać, będę starał się odpowiedziec na wszystkie.
Pytanie
M98k
Witam, na ostatnim wypadzie trafiło mi się dziwne pudełeczko. Niestety aparat cyfrowy mi się zepsuł i nie mam możliwości zrobienia zdjęcia, dlatego zrobiłem rysunek owego przedmiotu. Jak widać na rys. pudełeczko jest niewielkich rozmiarów, posiada owalny kształ i napis na denku. Na rysunku widać także łuk na górnej częsci pojemnika - łuk ten jest to wypukłe cóś dzięki czemu można otworzyć puszkę (niestety nie moge jej otworzyć). Po bliższym przyglądnięciu się niej można dojść do wniosku że składa sie z dwóch części a manowicie z główneko trzonu o nakładki nasuwanej na nią (na rysunku ta nakładka to większa część pod linią). Nie wiem z jakiego okresu pochodzi ta puszeczka, gdyż w okolicy znalazłem również spłonki pierwszowojenne jak i łuski drugowojenne.
Mam nadzieje że opisałem przedmiot dość zrozumiale i nie będzie problemu z określeniem jego funkcji, gdyby jednak powstały jakies wątpliwości proszę pytać, będę starał się odpowiedziec na wszystkie.
Pozdrawiam M98k
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.