Skocz do zawartości
  • 0

dziwna ampułka

peczol

Pytanie

Napisano
witam
mam pytanie czy wie ktos co to:szklana ampułka umieszczona w małym pojemniczku z blachy który zamyka sie na taki nasuwany korek.Korek jest zalakowany czerwonymi kropkami.
Na spodzie pojemniczka widoczne sa bicia
Vs
2.70
a na koreczku jest tez jakis nr....

Jakis koles mi otym gadał przez neta i nie daje mi to spokoju bp on tez niewie co to jest...
Tak wiec prosze o rozwikłanie tajemnicy>...dzieki!!!!

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Przy podanych przez Ciebie wymiarach kojarzy mi się to z elementem pakietu przeciwchemicznego. Za dawnych czasów liceum widziałem takie coś na Przysposobieniu Obronnym.
Napisano
Kolekcj ma rację podaj wymiary i fotkę. Napisz czy coś lest w tej szklanej ampułce. Na podstawie Twojego opisu może to być np. fiolka z morfiną, cyjankiem, działka surowicy itp. itd..
Pozdr. Kazek
Napisano
a wiec zdjecia niemam jeszcze...
A co do wymiarów to:wysokosc 7.5cm
szerokosc 2.0cm
kolor zielony:)
metalowa puszka jest walcem w srodku znajduje sie szklany pojemiczek który faktycznie wyglada jak szklana fiolka z jakims lekarstwem ale poco w takim razie taki metalowy pancerzyk?i czerwone laki na korku?
Napisano
No tak faktycznie myslałem na początku ale wydaje mi sie ze takie zeczy niebyly pojedyńczo tylko po pare sztuk bo to by było nieporeczne i nie wygodne jak za kazdym razem trzeba otwierac pojedyńczo puszke wyciagac z niej szkło rozbijac szyjke i heja i tyak za kazdym razem..hmm
Napisano
witam
mam pytanie czy wie ktos co to:szklana ampułka umieszczona w małym pojemniczku z blachy który zamyka sie na taki nasuwany korek.Korek jest zalakowany czerwonymi kropkami.
Na spodzie pojemniczka widoczne sa bicia
Vs
2.70
a na koreczku jest tez jakis nr....

Jakis koles mi otym gadał przez neta i nie daje mi to spokoju bp on tez niewie co to jest...
Tak wiec prosze o rozwikłanie tajemnicy>...dzieki!!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie