Skocz do zawartości

paczka z usa, jak nie placic cla

Frozzer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
NO no jakie mamy uczciwe nowe pokolenie...
Dobrze, że to co jest w rzadzie aktualnie musi naturalnie odejść :) - jest szansa na lepsze hihi
Szczególnie uczciwi robia sie ludzie jak zobacza że ktoś sobie cos kupił za uciułane do bólu pieniądze...
Ja za to że płace solidnie podatki dostałem się do laryngologa po 6 tygodniach!, a na pytanie co mnie boli odparłem że już nic....
Napisano
Frozzer, wykrecasz kota ogonem. Najpierw pytasz jak uniknac placenia cla, a potem jak naloza clo to zaplacisz.
Bardzo szlachetna postawa! ;-)
Biedna jest ta Polska i jeszcze dlugo bedzie...
Napisano
Nkt mnie tu ogonem do tyłu nie wykręca - zresztą mój ogon nie jest od tego ;-)

- trzymaj się Frozz - przetrzyj szlak - po wszystkim opisz nam dokładnie co i jak.

pozdrawiam - kocur !
Napisano
prosze panstwa, stalo cie cos strasznego. dzis otrzymalem paczke (po 4 dniach) i co? i kurna nie naliczyli mi cla :(((
przeciez to straszne, chyba zadzwonie do uzedu celnego, ze ludzie, ktorym placa, nie wywiazuja sie ze swoich obowiazkow jak nalezy. dostaja pensje, a nie interesuja sie nawet co przepuszczaja za granice.
  • 4 weeks later...
Napisano
Odswieze troche watek bo teraz i mnie bezposrednio dotyczy - dostalem zaproszenie do skladu celnego po odbior paczki z USA i mam pare pytan - z kim tam sie rozmawia (celnik/inny urzedas), czy da sie wytargowac" jakas preferencyjna" oplate, jakie sa szanse, ze zakwestionuja to co jest w deklaracji celnej (tak szczerze mowiac zanizonej o polowe w stosunku do rzeczywistych oplat) i jak w ogole wyglada cala procedura? Jutro sie wybieram wiec moze ktos kto juz przez to przechodzil cos mi podpowie.

Z gory dzieki
Pozdrawiam
Napisano
Witam! A czy ktoś może próbował przewieźć piszczałkę ze Stanów w bagażu który się zdaje na lotnisku?? Pzdr. Mariusz
Napisano
Juz po" - paczka w domu, clo (ale nie w calosci) zaplacone - jezeli ktos mialby pytania co i jak co do paczek to chetnie, w miare mozliwosci, pomoge.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie