sopel69 Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 Masz rację chłopie cła sie placi bo się musi a nie ze sie chce. Stoje za tobą MUREM. pozdrowienia i życzę niepłacenia :))
polzin Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 NO no jakie mamy uczciwe nowe pokolenie...Dobrze, że to co jest w rzadzie aktualnie musi naturalnie odejść :) - jest szansa na lepsze hihiSzczególnie uczciwi robia sie ludzie jak zobacza że ktoś sobie cos kupił za uciułane do bólu pieniądze...Ja za to że płace solidnie podatki dostałem się do laryngologa po 6 tygodniach!, a na pytanie co mnie boli odparłem że już nic....
Benny Hill Napisano 19 Sierpień 2005 Napisano 19 Sierpień 2005 Frozzer, wykrecasz kota ogonem. Najpierw pytasz jak uniknac placenia cla, a potem jak naloza clo to zaplacisz.Bardzo szlachetna postawa! ;-)Biedna jest ta Polska i jeszcze dlugo bedzie...
kocur Napisano 20 Sierpień 2005 Napisano 20 Sierpień 2005 Nkt mnie tu ogonem do tyłu nie wykręca - zresztą mój ogon nie jest od tego ;-)- trzymaj się Frozz - przetrzyj szlak - po wszystkim opisz nam dokładnie co i jak.pozdrawiam - kocur !
Frozzer Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Napisano 25 Sierpień 2005 prosze panstwa, stalo cie cos strasznego. dzis otrzymalem paczke (po 4 dniach) i co? i kurna nie naliczyli mi cla :(((przeciez to straszne, chyba zadzwonie do uzedu celnego, ze ludzie, ktorym placa, nie wywiazuja sie ze swoich obowiazkow jak nalezy. dostaja pensje, a nie interesuja sie nawet co przepuszczaja za granice.
dect Napisano 18 Wrzesień 2005 Napisano 18 Wrzesień 2005 Odswieze troche watek bo teraz i mnie bezposrednio dotyczy - dostalem zaproszenie do skladu celnego po odbior paczki z USA i mam pare pytan - z kim tam sie rozmawia (celnik/inny urzedas), czy da sie wytargowac" jakas preferencyjna" oplate, jakie sa szanse, ze zakwestionuja to co jest w deklaracji celnej (tak szczerze mowiac zanizonej o polowe w stosunku do rzeczywistych oplat) i jak w ogole wyglada cala procedura? Jutro sie wybieram wiec moze ktos kto juz przez to przechodzil cos mi podpowie.Z gory dziekiPozdrawiam
mano Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Witam! A czy ktoś może próbował przewieźć piszczałkę ze Stanów w bagażu który się zdaje na lotnisku?? Pzdr. Mariusz
dect Napisano 19 Wrzesień 2005 Napisano 19 Wrzesień 2005 Juz po" - paczka w domu, clo (ale nie w calosci) zaplacone - jezeli ktos mialby pytania co i jak co do paczek to chetnie, w miare mozliwosci, pomoge.Pozdrawiam
kokabaz Napisano 21 Wrzesień 2005 Napisano 21 Wrzesień 2005 Moja wykrywka przyleciała w bagażu. Bez żadnych problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.