mirasito Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Napisano 16 Sierpień 2005 Witamco to za monetka? czy to moze być rzymska? Przepraszam za kiepską jakość ale monetka jest z wczoraj", nieoczyszczona ale nie mogę się doczekać identyfikacji, za chwilę druga strona.dzięki i pozdro
elnio Napisano 16 Sierpień 2005 Napisano 16 Sierpień 2005 Niewątpliwie Rzym, prawdopodobnie denar, ale bez skanu awersu i wymiarów nie da rady nic pewnego powiedzieć.
rbl Napisano 17 Sierpień 2005 Napisano 17 Sierpień 2005 nooooooo, co z tym zdjęciem drugiej strony, chyba o nim zapomniałeś. i przy okazji te wymiary podaj, bo sam się ciekawię co to jest... i zagladaj tu czesciej żeby śledzić dyskusję na bieżąco :)pozdr r.
mirasito Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Napisano 18 Sierpień 2005 Witamoto druga strona, niestety w tej chwili nie moge podać średnicy, nie mam monetki przy sobie. Dziękuję za komentarze. Mam nadzieję ze za kilka dni wstawię zdjęcia już trochę oczyszczonej monety, to powinno pomóc w identyfikacji.pozdrawiam
elnio Napisano 18 Sierpień 2005 Napisano 18 Sierpień 2005 Ze wzgledu na słaby stan i zabrudzenia trudno zidentyfikować z całą pewnością.Jak dla mnie to Hadrian (117-138) lub ewentualnie Trajan (98-117) ze wskazaniem na tego pierwszego.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.