Skocz do zawartości

Lekkie schron - Śląsk

Dominik Kasprzak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cześć
mój nr to 691755959 do zobaczenia i
pozdrawiam Natam
  • Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam

I znowu bez Jagmina się nie obejdzie. Mianowicie za pomnikiem w Wyrach w młodej brzezince, przed leśniczówką znalazłem miejsce o powierzchni kilkunastu metrów kwadratowych, na którym pod ściółką znajduje się dużo kawałków zbrojonego betonu, jakieś kawałki blachy, okrągłą klapę itp. W centrum tego miejsca znajduje się stalowa rura o średnicy 15 cm i wysokości ok. 150 cm, stercząca pionowo w górę. Zastanawiam się co to może być ?

Pozdrawiam
Mathew vel Rysio
Napisano
Witam
Chętnie bym z jeszcze dwoma znajomymi dołączył do tej wyprawy. Czy jest taka możliwość?
Mój numer GG to 2693068 czekam na odpowiedź.
Napisano
Niestety nie mogę być w planowanym przez Was terminie. Do 29 sierpnia wczasuję w rejonie Rucianego-Nidy. Proponuję omówić sprawę na pikniku fortecznym 30-go w Wesołej.
Życzę powodzenia.
Napisano
Witam i potwierdzam swoją obecność 20 sierpnia o godz . 9.00 pod pomnikiem w Wyrach.
Napisano
Witam - chętnie dołączę się do Was w środę o 9.00.
Wprawdzie lubię działać sam, ale z takim towarzystwem to zaszczyt!!!!!
Przytargam swój sprzęt (Minelab Explorer) i może przyda się do lokalizacji reprint mapy z końca XIX wieku.
Saperkę ostatnio wynieniłem (mam teraz LWP 1960), bo dwie poprzednie rozsypały się w drzazgi...........
Chętnie z Wami połażę po Gostyni, bo jeżdżę dalej a pod domem nie szukam.
Pozdrowienia i nie zapomnijcie o załadowaniu baterii!
I najlepiej nasmarować dziób czymś przeciwko komarom i kleszczom (w niedzielę byłem na rekonesansie wzdłóż Gostynki aż do schronu przy gościńcu za czwartym wałem i o mało nie zjadły mnie kopruchy........)
Pozdrawiam
Piotr
Napisano
Już wróciłem z wakcji , wchodze na forum i gęba się sama śmieje. No super, że jest tylu chętnych. Napewno coś ciekawego zdziałamy.

A więc tak jak było ustalone - spotykamy się w środe (20 sierpień) godz. 9:00 pod pomnikiem w Wyrach (pomnik żołnierzy września`39).

Ja niestety nie będe miał wykrywacza bo nie dam rady skontaktować się z kumplem od którego pożyczam ale wykrywaczy widzę będzie dostatek :)

Przyjade samochodem bądź rowerem, zależy od pogody.

Pozdrawiam wszystkich i do jutra
d007
Napisano
Witam
I od razu chciałbym wszystkim bardzo podziękować za tak liczne stawienie się pod pomnikiem w Gostyni. Szczególnie chciałbym podziękować Tomkowi(d007) za to, że wpadł na pomysł tej wyprawy.
Dla mnie to była pierwsza wyprawa, w której uczestniczyli ludzie z wykrywaczami i naprawdę do tej pory jestem pod wrażeniem nigdy bym nie pomyślał że grzebanie w ziemi może być tak podniecające :). Mam nadzieje, że w najbliższym czasie uda się zorganizować kolejny wypad.
Pozdrawiam Duszan
Napisano
Też tam byłem i wino piłem:)))(ziemię palcami darłem) Do następnego spotkania. WALL
Napisano
Dobra, dobra Panowie
...lepiej napiszcie cos o wynikach bo mnie ciekawosc zre.
Sam mam zamiar polazic troche po takich konstrukcjach, ale od polnocnej strony linii

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie