Skocz do zawartości

Lekkie schron - Śląsk

Dominik Kasprzak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mnie też pasuje po 18 sierpnia bo mam do 24 wolne.

Sprubujemy coś zorganizować w tym terminie.

Dajcie znać kto jeszcze jest chętny ?

pozdrawiam
d007
  • Odpowiedzi 85
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam serdecznie , jeśli 18-tego nie bedzie przeszkadzać wam moja skromna osoba to chętnie się spotkam jeśli tylko czas pozwoli, dysponuję własnym wykrywaczem i innym sprzętem , który przydać się moze, ale chyba najważniejsze to się skrzyknąc poznać a potem to już poleci dalej".
Pozdrawiam serdecznie
Napisano
Bąku no super !!!
O ile pamiętam to rozmawialiśmy kiedyś na GG.
Ty chyba masz coś wspólnego z nurkowaniem ?

Mam nadzieje że uda nam sią zorganizować jakieś spotkanie w plenerze po 18 sierpnia :)

Byłem ostatnio w okolicy pomnika w Wyrach na rowerze objeździłem troche teren i niestety nie trafiłem na obiekty zaznaczone na mapie. Przejechałem wzdłóż Gostynki, ale nic nie znalazłem. Szukałem obiektów wysuniętych na południe.
Prawdopodnie znalazłem wał, ale nie jestem pewien. Niedaleko wału biegnie linia trakcji energetycznej , czy byłem w dobrym miejscu ???

pozdrawiam
d007
Napisano
Kurde to byłem tak blisko ?
Teren jest teraz dość mocno zarośnięty, mogłem nie zauważyć tymbardziej że wejście w trawsko w krótkich spodenkach to ładna pożywka dla kleszczy . Aż się dziwie, że moja dziewczyna która mi dzielnie towarzyszyła to wszystko wytrzymała :)

Myśle, że najlepszym pomysłem będzie tam razem się wybrać.

pozdrawiam
d007
Napisano
Przy trasie Tychy-Kobiór (stara bdroga) jest stara linia obrony, można poszukać tam fantów.
Napisano
Hej Panowie. Wskoczyłem dzisiaj na stronkę i trafiłem na konkretną dyskusję!!! Też jestem z Tychów i jeżeli jest Was już tylu chłopa to może moja skromna osoba nie będzie przeszkadzała w spotkaniu 18.08 przy schronie w Wyrach. Mam jakotaki sprzęt i samochód więc też się może do czegoś przydam?!
Napisano
No super Wall !

Bardzo mnie to cieszy, że jest odzew. Nie ma na co czekać tylko się spotkać i wspólnymi siłami coś ciekawego zdziałać.

Co do dokładnego terminu to się jeszcze umówimy ale jak zasugerował jeden z kolegów najlepiej będzie po 18 sierpnia :)

pozdrawiam
Napisano
Chętnie dołączę do wyprawy z Ligoty do Wyr i Kobióra to rzut śmieciem metalowym spod saperki.
Przy okazji pytanie do bardziej zorientowanych, czy ktoś chodził po okopach w okolicy Katowic _Panewnik, Rudy Śląskiej Radoszowy w pobliżu rz.Kłodnicy?Chętnie zasięgnę języka.
pozdrawiam
Krzysiek
Napisano
Czesio

Ostatnio chodziłem po wzgórzu Wandy w Murckach. Całe poszatkowane jest okopami (wzdłuż i wszerz). Na południe od kortów przy stacji benzynowej znajdowało się stanowisko niemieckiego działa opl. Natomiast w pobliskim lasku znajduje się krzyż i mogiła rozstrzelanych żołnierzy węgierskich (ok. 30).

Pozdrawiam
Mathew vel Rysio
Napisano
Witam , widzę że coś się tu dzieje i bardzo się z tego cieszę !!! Wybierałem się w ten teren kilkakrotnie, niestety nie dotarłem. Więc teraz jeżeli byłaby taka możliwość chętnie bym się do Was przyłączył. Termin jest u mnie otwarty (urwę się z roboty), mam wykrywacz i jestem z Chorzowa. Pozdrowienia i czekam na nowe wieści na forum.
Natan
Napisano
Witam kolegów !

A więc pojeździłem dzisiaj z moją fraulain na rowerach po okolicy i sukces !!! Znalazłem schron w lasku wyrskim :)
Mały schron polowy na dwa ckm. Dobry stan. Niestety brak drzwi w przelotni i głównych.

Niestety trzech fundamentów (niebieskich kropek na mapce) nie znaleźliśmy. Może są całe zarośniete.

Proponuje w przyszłości zająć się tymi schronami i przynajmniej na razie je oczyścić.

Co do terminu to jutro zamieszcze propozycje.

Pozdrawiam
d007
Napisano
DO LEMSOFTA
Witam ,kopałem z kolegami w lasku za kościółkiem przy ul.Piłsudskiego-Kuźnickiej,przy drodze z Panewnik do Kochłowic.W okopach oprócz kilku łusek najciekawsze okazały się śmietniki na końcach okopów. Było tam dużo bytelek ,fiolek z lekarstwami i nie tylko;-) a kolega znalazł piękny ,cały kufel z napisem Tyskie 1629-1929".I to tyle.Pozdrawiam ,Grzebiuszka
Napisano
Do wszystkich zainteresowanych spotkaniem w Wyrach przy pomniku żołnierzy września `39.

Proponuję termin 20 sierpień (środa) o godz. 17:00.

Nie wiem czy wszytskim będzie pasowało tak w środku tygodnia więc piszcie co sądzicie o tym terminie. Jeżeli będą chętni na weekend to możemy przełożyć na 23-24 sierpień (sobota-niedziela).

Później już kończy mi się urlop i będę miał o wiele mniej czasu.

Pozdrawiam
d007
Napisano
Ja mogę tylko 18-tego, potem lecę w bieszczady a w weckend upalamy 2 Skoty, ale co ma wisieć to nie utonie.
Nagorzej to spotkac się pierwszy raz i myślę, że już następnym razem wam nie odpuszczę.
Pozdrowionka
Napisano
Cześć

Jak dla mnie, może być 20 sierpnia, chociaż pora troszku późnawa. Myśle, że najlepiej byłoby skoro świt. Czasu może zabraknąć. Ale nic na siłę, będą chcieli o 17 to się stawimy.

Pozdrawiam
Mathew vel Rysio
Napisano
Mathew: masz racje. Najlepiej by było rano się wybrać ale nie wiem jak inni mają czas może ludzie pracują i mają wolne popołudnia tylko.

Jeżeli wszystkim pasuje to może przełożymy z godziny 17:00 na 9:00 rano.

Piszcie, która godzina Wam bardziej pasuje no i termin ?

pozdrawiam
d007
Napisano
Ja biorę urlop, więc pasuje mi sranka" nawet o 6.
Zobaczymy co powiedzą inni. Ustalmy też mniej więcej plan działania.

Pozdrawiam
Mathew vel Rysio
Napisano
Cześć , widzę że termin powoli się konkretyzuje , ja będę na pewno (wezmę urlop) godzina ,myślę że 9.00 pod pomnikiem jest ok ,ustalmy jeszcze konkretny termin (odpowiadający jak największej grupie chętnych) czyli 18.08 lub 20.08. Na początek może resztki schronu za pomnikiem a potem może wał ziemny ,potem... co Wy na to
Pozdrowienia
Napisano
Tak, myśle że w pierwszej kolejności obadamy schrony i wał blisko pomnika. Na miejscu określimy dokładny plan działania.

Ja wracam z wakacji 18 więc oponuje za 20 sierpniem.

A więc na dzień dzisiejszy to termin spotkania: 20 sierpień godz. 9:00 rano przy pomniku w Wyrach.

Jeżeli ktoś ma inną koncepcję to proszę pisać postaramy się znaleźć najdogodniejszy termin.

pozdrawiam
d007
Napisano
Cześć , mnie pasuje ,do zobaczenia 20.08.03 o 9.00 pod pomnikiem.
Pozdrowienia
Natan
Napisano
A więc Mathew i Natan będziecie. To jest już nas trzech :)

Ja dzisiaj wyjeżdżam na wakacje ale 18-19 wracam więc luz.

Pozdrawiam i do zaobaczenia 20 sierpnia pod pomnikiem w WYrach o godz. 9:00

d007

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie