sopel69 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Napisano 8 Sierpień 2005 ciekawa sprawa po 61 lartach zachowały sie deski na stropie
sopel69 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Napisano 8 Sierpień 2005 a tu drugi taki sam - słabo widać bo porośnięte jest roślinnością i nawalili kamieni, ale dostał jakąś bombą i została tylko jedna scianka
sopel69 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Napisano 8 Sierpień 2005 a co do desek - to pozostałość po szalunku? czy zabezpieczały przed odpadajacym betonem po ewentualnym trafieniu -wyglądają na wsunięte w przygotowany wrąb ale po tylu latach ciężko coś stwierdzić. pozdrowienia
malpa Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 Zdjecia przedstawiaja typowy tobruk.Wyjscie zapasowe to wejscie glowne ,a otwor w rogu to wylot kominka piecyka ,ewentualnie wentylacja
sopel69 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Napisano 8 Sierpień 2005 były jeszcze fajne zapory przeciwczołgowe betonowe z szynami kolejowymi przy drodze ale ostatnio jakiś mamut kazał to rozebrać i rozwalili nawet fotki nie zdązyłem zrobić co za barany żyją w naszym kraku :(
necroskop Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 Czołem.Mam pytanko gdzie znajduje się ten obiekt?PozdrawiamMarek
sopel69 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Napisano 8 Sierpień 2005 Pozwolisz nekroskop ,że narazie nie podam lokalizacji. Teren jest nieruszony, a mam zamiar pierwszy go przeszukać :). A tychobiektów" jest co najmniej 10 tyle narazie znalazłem.Zaś niedaleko mieszka konkurencja" która o nich nie wie jak podam Ci lokalizację i to przeczyta jutro nie będzie czego szukać. sorry Marku ale musisz poczekać.
Boruta Napisano 8 Sierpień 2005 Napisano 8 Sierpień 2005 Tak, nawet bunkra nie uświadczy ;-).Pozdrawiam
sopel69 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Napisano 8 Sierpień 2005 Boruto ten bunkier jest w takim miejscu ze nikt sie go tam nie spodziewa i nikt nie szukał totalny zaskok, ale pod latarnią najciemniej;)ja o nim wiem bo sie tam wychowałem, ale nie chodzi o niego tylko o teren wokół. nie ruszany a tego lata napatrzyłem się na robotę kretów gigantów" teren wygląda jak odkrywka w bełchatowie :( nigdy nie wiadomo czy te kreciki" nie czytają tego forum, popsują okolicę a niktz nas nie chce chyba by tak było?pozdrowienia
sopel69 Napisano 8 Sierpień 2005 Autor Napisano 8 Sierpień 2005 podasz lokalizację a jutro go tirem wywiozą co za czasy co za obyczaje
JanW Napisano 9 Sierpień 2005 Napisano 9 Sierpień 2005 Pierwsze zdjęcie od góry przypomina mi popularny Tobruk" czyli Regelbau 58c - stanowisko k.m. Podobnie fotka z zasypanym wejściem. Ale poszukać w okilicy zawsze warto
sopel69 Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Napisano 9 Sierpień 2005 pewnie ,że warto Janie jak byłem małym chłopcem wieki temu to w okolicy tego bunkra walało sie mustwo łusek armatnich wszelkich kalibrów stalowych mosieżnych itp.(szkoda że wtedy tego nie zbierałem), magazynków do ppsz(wtedy myślałem że to miny hehe) i innych ,ale to już przeszłość wyzbierali to co na wierzchu ciekawe co w ziemi siedzi? sprawdzę niedługo to wam przedstawię pozdrowienia
necroskop Napisano 10 Sierpień 2005 Napisano 10 Sierpień 2005 Czołem.Witaj Sopel69 - poczekam. Trzymam za słowo. A tylko uchyl rąbka tajemnicy czy to daleko od Rawicza (Wielkopolska)? Jeśli możesz.PozdrowieniaMarek
sopel69 Napisano 11 Sierpień 2005 Autor Napisano 11 Sierpień 2005 nekroscop nawet bardzo daleko od wielkopolski pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.