lain Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 CZesc!byl moze ktos z was forumowiczow na tegorocznym woodstoku?jezeli tak to pytanie do was-fort ktory znajduje sie okolo 500 metrow w las za wioską kriszny.co to jest!?przyjechalem z Gdańska i oczom uwierzyc nie mogłem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 wnetrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 to mnie powalilo na kolana.a korytarze ciagna sie dosc dlugo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 procz tego ku zgorszeniu moich znajomych i ochrony woodstocku :) jak wariat latalem po lasach w ktorych ludzie tylko smiecili,srali i sikali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 ktos mi powie od czego ta flara?jezeli to wogule flara... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 spłonka jakby nie wbita(?) przy splonce trojkat z wpisanymi w niego literami vdm".Zwiedzilem rowniez stare miasto przy granicy i musze powiedziec ze kostrzyn rzadzi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 Fort Sarbinowski:)tez latalem z wykrywka;)nawet pomiedzy namiotami w lasku przy wiosce Tyskiego:)(tam bylismy rozbici).nastepnym razem polecam stare miasto jednak to juz granica i trzeba naprawde bardzo uwazac.ale trafienia ladne...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 7 Sierpień 2005 Share Napisano 7 Sierpień 2005 ps. Lain na forcie nie widziales przypadkiem jakis paintballowcow?bo sie ustawilem na gre na starym miescie.i nikogo nie bylo a sarbinowski to drugi teren dzialania malarzy" z kostrzyna;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 7 Sierpień 2005 nie zadnych paintballowcow nie bylo.ciemno w tym forcie strasznie.ladnie sie sfilmowalismy.na zewnatrz jak wyszlismy przywalili sie do mnie ochroniaze falc" ale zalagodzilem sytuacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ELM_ Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 Kurcze juz drugi rok z rzędu próbuje znalezc chwile czasu zeby na Woodstocku wybrać się na forty,ale jakos nigdy nie wychodzi. Widac Partol ma inne zeczy do roboty niz szwendac sie po fortach:-((( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 nie tylko forty.stare miasto kostrzyn tez na wypasie!!!weszlismy nawet do jednej piwnicy.(byla juz odgruzowana)Zastanawiam sie jak jest z innymi.czemu nikt sie tym nie zajmuje?w kazdym razie i tak zdjecia nie oddaja klimatu ktory tam panuje.-1 foto: uliczka i przedproze domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 drugie wejscie" do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 schody do... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 hmm :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lain Napisano 9 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 9 Sierpień 2005 Armata wycelowana na Berlin.stoi do tej pory.Niemcom juz sie to przestalo podobac.ale w sumie sie im nie dziwie.Z tego miejsca gdzie robione zdjecie widac juz niemcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 9 Sierpień 2005 Share Napisano 9 Sierpień 2005 w 1999 chlopacy sie dobrali do fortu filip na starym miescie...:)a co wyszlo to 1/10 bylo mozna ogladac w lubuskim muzeum wojskowym bo reszta rozeszla sie w tajemniczych okolicznosciach...:>wszystko w oksydzie.pakowane w skrzynki itd.a co do piwnic to tez mozna niezle fanty znalezc...:)tylko trzeba naprawde bardzo bardzo uwazac na SG...pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Kolego Stedke - znaleziona na forcie Filip broń nie była w pełnej oksydzie ". Skrzynki może były - ale w rozsypce. Broń była w znacznym stopniu pordzewiała. Na pewno znalazły się tam egzemplarze mniej zniszczone , ale wiekszość była pokryta gruba warstwą rdzy. W taki specyficzny dziwny sposób, mianowicie tylko z jednej strony. Jedna strona broni wygląła na ową" druga to rdza. Oprócz znacznej ilości pistoletów Walther P-38 [ ok. 400 sz] znaleziono ponad 100 luf w pojemnikach do MG-34 i 42, dwa dalmierze [ jeden z nich jest w Lubuskim Muzeum Broni ] dwie wyrzutnie Panzerschreck , dużo magazynków do Beretty [ łudząco przypominających magazynki MP-40] , kilkanaście nasadek do wystrzeliwania granatów, ponad 100 tyś. szt. amunicji karabinowej , kilkadziesiat pocisków moździerzowych , panzerfausty . Amunicją zajął się Minerski Patrol Oczyszczsania Terenu z Krosna Odrzańskiego, a dowódcą był mój kolega. Broń, lufy przez pewien czas przechowywane były w Komisariacie Policji w Kostrzynie i zapewne powędrowały dalej do KWP w Szczcinie . Dalszy ich los nie jest mi znany. Przez pewnien czas w Lubuskim Muzeum Broni była wystawa- gablotka z gratami" z Kosztrzyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 kolego JanW.nie wszystko ale w duzej wiekszosci.a co dostalo muzeum nie ukrywajmy byly to najgorsze stany.wystarczylo pogadac z mejscowymi ktorzy wyczaili temat...co do luf od mg mialem dwie sztuki do mg42i 34 obydwie lusterka".owszem zgadzam sie z toba po czesci.ale takze to co piszesz sa to dane oficjalne...pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JanW Napisano 11 Sierpień 2005 Share Napisano 11 Sierpień 2005 Pisz na priva ., Napisze nieoficjalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomislaw1 Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 do Laina: Fotka która pokazałeś przedstawia prawdopodobnie niemiecką starą fabryke, z tego co słyszałem była to fabryka części do samolotów, ale nie bardzo mi sie chce w to wierzyć. Wiem tyle że podziemia ciągna sie dość daleko! Pozdro! Darz dół:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M98k Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Fort Sarbinowski jest jednym z czterech fortów okalających Kostrzyn (inne to Gorgast - po niemieckiej stronie, Czarnów i Żabice) tylko Fort Sarbinowski jest dwópiętrowy, pozostałe jednopiętrowe). Wiem bo mieszkam w poniemieckich koszarach wojskowych (to pierwsze osiedle idąc z Woodcsotku do miasta) :DPozdrawiam M98k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.