Skocz do zawartości

Łódź po raz czwarty

Mlody Mauser

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 243
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Gratuluję guziczków .Ja jakoś ciągle trafiam na łuski.Te to 23mm.Martin jak idzie czyszczenie moich monetek?pozdr efes

Napisano
Efes do twoich monetek trace cierpliwość. Dwa miesiące moczenia w nafcie, oliwie i winianie i prawie nic . Potrzebuje twojej zgody na bardziej radykalne metody. A odznaczka to na pewno kupiecka, ich patronem jest Hermes , którego znakiem jest uskrzydlony chełm.

pzdr.
Napisano
A gdyby tą rdzę potraktować elektrolizą.Myślę ,żę miedzi to nie zaszkodzi.Działaj byle coś z nich zostało.Mam resztę monet,którą muszę oczyścić.pozdr efes
Napisano
Monetki z miedzi można by ew. wrzucić do rozcieńczonego kwasu solnego. Bardzo radykalny środek, raczej nie polecam.
Pozdrawiam
P.S. Obert, jakie masz z tym skojarzenia? - jestem ciekawy.
Napisano
witam dzisiejszy wypadzik mauserki polskie 2 guziki z orlem z 39 i zakopany samochod nasz malo sie nie zwalil do rowu ursus nas wyciagnal i nowe miejsce do szukania DZIEWICZE ))))))))))))))) PZDR
Napisano
Efes Bardzo Ciekawe te „drzewka” co pokazałeś na pewno może by trzeba głęboko kopać ? pikawka dawała jakieś sygnały?

A ja pozdrawiam Wszystkich i wyjeżdżam na urlopik – życzę owocnych poszukiwań
konsos

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie