Skocz do zawartości

Łódź po raz czwarty

Mlody Mauser

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 243
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Witam

No to na dobry początek: po dzisiejszym wypadzie na guziczkową miejscóweczkę": 3* duże francuzkie grenadierskie, 2* małe grenadierskie, guzik z gryfem, z duzym pruskim orłem, ze skrzyżowanymi armatami, 3* prusaczki z mała koroną, guzik z rycerzem, polski z orłem w koronie, guzik z 3 ( niestety coś się do niego przylepiło), 8* rózniastych groszków + 13 kalesoniaków ( w tym jeden z francuzkimi napisami), ponadto 2* 1 kopiejka ( 1873,1908), 5gr 1949 i jakiś żeton ( moneta?) najprawdopodobniej z Leonem XIII, Konrad siedem guziczków z biciami i kilkanascie kalesoniaków.

pzdr.
Napisano

Zdjęcie nr 2 to przedmioty znalezione w jednym z podłódzkich lasków to duże to kawał blachy cynkowej początkowo myślałem ze to fragment skrzynki amunicyjnej rosyjskiej z I WŚ ale teraz mam duże wątpliwości, reaszta to mauzerki i mosinki.

Napisano

A to zdobycz ze wczorajszego wypadu 35 mosinów w jednym miejscu 7 dostał michal wraz z zachowanym orginalnym papierem, tekturką z pudełka kilka kulek chyba od szrapnela, 5 gr z 1949 kilka niemieckich i polskich wrzesniowych mauzrów, fragment zapalnika od pocisku moździerzowego i guziczek z orzełkiem sygnowany na odwrocie MUNCHREIMER W WARSZAWIE oraz jakieś pierdoloty.
pozdr. MJ

Napisano

Cześć Obert myślałem że ty już pracujesz ciężko dla dobra Królowej ;) kiedy wyjeżdżasz ?
A ja wrzucam kilka Ciekawszych guzików z pola pod Zgierzem .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie