Witam! W czasie urlopu byłem jak zwykle na naszej hacjendzie w okolicach Krosna i Jasła. W czasie szwendania się po znajomych autochtonach wytargałem od jednego za 2 piwa rzekomo sowiecką manierkę, jednak gdy ją z grubsza oczyściłem ukazał mi się taki oto napis wytłoczony tuż pod szyjką - CONRAD Budapesten 1910" manierka ma pół litra pojemności. Mam w związku z tym prośbę o podanie mi jakiejś literatury traktującej o manierkach albo jakiś linków internetowych do stron poświęconych ekwipunkowi Cesarsko - Królewskiej Armii. Z góry dziękuję za pomoc.
Pytanie
kat
W czasie urlopu byłem jak zwykle na naszej hacjendzie w okolicach Krosna i Jasła. W czasie szwendania się po znajomych autochtonach wytargałem od jednego za 2 piwa rzekomo sowiecką manierkę, jednak gdy ją z grubsza oczyściłem ukazał mi się taki oto napis wytłoczony tuż pod szyjką - CONRAD Budapesten 1910" manierka ma pół litra pojemności. Mam w związku z tym prośbę o podanie mi jakiejś literatury traktującej o manierkach albo jakiś linków internetowych do stron poświęconych ekwipunkowi Cesarsko - Królewskiej Armii.
Z góry dziękuję za pomoc.
2 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.