utah Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 Lusek i lotek wyszlo wiecej ale byly zniszczone gdyz znalazlem to wszystko obok jakiejs zapewne ziemianki z amunicja trafionej bomba lub mozdzierzem. wszystko wskazuje ze to byla niemiecka pozycja gdyz przewazaja luski od mausera i mannlichera, ale wyglada na to ze niemcy mieli tam tez zdobyczna bron. otoz widac resztki granatow rgd33 rosyjskich (skorupki i nad lotkami zapalnik i taka blaszka). znalazl sie tez caly granacik ale zostal w lesie pod ziemia oczywiscie. a ze zdobycznych to znalazla sie tez luska od lebela polskiego.
utah Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 od razu poprosze o identyfikacje. mysle ze to jakis magazynek.
dygacHQ Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 utah - na jakich terenach kopiesz bo u mnie podobne kompozycje wychodzą. U siebie zauważyłem że w większości cały złom pochodzi po wysadzanych przez rosjan niemieckich pozostałości po ucieczkach
utah Napisano 5 Sierpień 2005 Autor Napisano 5 Sierpień 2005 znalzlem u babci na podlasiu a mieszkam na mazurach. czesto tam jezdze bo sporo jest zapomnianych miejsc potyczek.
wons Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 jeste to kawałek sztywnej taśmy amunicyjnej, w stanie agonalnympozdr
dygacHQ Napisano 5 Sierpień 2005 Napisano 5 Sierpień 2005 dokładnie panie Wons :) jest to kawałek sztywnej taśmy do Hotchkins'a czy jakoś tak.Utah - bardzo możliwe że kopiemy niedaleko siebie :)
utah Napisano 7 Sierpień 2005 Autor Napisano 7 Sierpień 2005 hehe zeby nie to ze tam lezy tego masa to zdradzilbym ci dokl. miejsce. ale powiem ci ze sa to okolice Grajewa
imperorr Napisano 7 Sierpień 2005 Napisano 7 Sierpień 2005 mam rodzine w grajewie i prostach moze kiedys jak bede u nich to razem wyskoczymy na wykopki? daj znac na mail.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.