efes Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2005 Trafiły sie monety z miedzi poprzekładane innymi /nie wiem z czego/.Całośc posklejana obrośnięta rdzą.Jak się do tego zabrać.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2005 Jeszcze jedno.W większości są to carskie kopiejki poprzekładane innymi monetkami.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 moze do oleju lub wd40 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 wd40 jest zbyt agresywne, pierwsza sprawa to posegregowanie monet wg metalu, a dalej usuwanie korozji Pozdrawiam,Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 coś Ty, WD40 jest bardzo ale to bardzo delikatne, nic się monetkom nie stanie. Spróbuj może wygotować w oleju, albo nad palnikiem ale to już większy hard core, przy monetach cynowych to totalna destrukcja.Oto efekty zabaw Wojtasa:-D Monetki przed palnikowaniem, z lewej alu, środek franzuz z cyny (o czym się dowiedziałem) a po prawej miedziawka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 rewersiki żeby wszystko było jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Burn baby! BURN!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 wd40 znam ... uwierz mi .. zawiera bardzo nieprzyjemne dla monet chemikalia ( własnie na tych chemikaliach leża cudowne własciwości penetrujące i odrdzewiajace" ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Alu czyści się nieźle, cynk ehehehehehhe , miedź też dobrze zważając na to że miała narośl dwa razy grubszą niż ona sama i nie mogłem tego ścierwa żadnym olejem ani niczym usunąć. Nie wiem jak to jest z patyną przy palnikowaniu, zostaje czy pada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Moczyłem monety miedź, alu etc przez tydzień w WD40 i nic żadnych zniszczeń, natomiast guziki miedziawkowe po moczeniu przez 3 dni teraz pięknie się prezentują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 jak chcesz dam Ci na próbe coś co sam stosuje :) działa na cynk (zostawia metaliczna pow), mosiadz, braz, i stal kliknij na maila to umowimy sie gdzie poslac :)Pozdrawiam,Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wraith Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 Hehe ale reklama:-) Posłałem maila. Pozdrawiam!!:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TIX Napisano 4 Sierpień 2005 Share Napisano 4 Sierpień 2005 o przepraszam... reklama dotyczy handlu.. a ja NIC nie chce sprzedawać :-)Pozdrawiam,Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Walwuch Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 MAM DO WAS PROŚBĘ. ZNALAZŁEM NA WYKOPKACH KLAMRĘ SPADOCHRONIARSKĄ LUFTWAFFE - JEST JEDEN TYLKO PROBLEM - MIANOWICIE JEST CAŁA OBRDZEWIONA, WIDAĆ TYLKO ZARYSY ORŁA I WIEŃCA DĘBOWEGO WOKÓŁ ORŁA. NA REWERSIE KLAMRY WSZYSTKO SIĘ ZACHOWAŁO LECZ JEST ZARDZEWIAŁE. PRÓBOWAŁEM COŚ RUSZYĆ WD-40 TROCHĘ ZESZŁO LECZ NADAL 3/4 KLAMRY JEST ZARDZEWIAŁE. JAK TO RUSZYĆ? MUSZĘ JESZCZE DODAĆ ŻE KLAMRA JEST STALOWA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 5 Sierpień 2005 Share Napisano 5 Sierpień 2005 Ja elektrolizuje takie klamry.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2006 Do tej monety miedzianej zastosowałem elektrolizę.Dwie bat.1,5V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2006 Druga strona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2006 Tak w trakcie czyszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 29 Styczeń 2006 A tak po czyszczeniu.pozdrawiam efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryszak Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 delikatna patynka jes modna wiem bo do niedawna zbierałem monety. Zastosuj roztwory 15% amoniak lub 15% kwas siarkowy potem reczna polerka pastą do polerowania auto max lekko scieralna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
notch Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 Efes, a w jakim roztworze ta elektroliza monetkowo-bateryjna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 7 Luty 2006 Autor Share Napisano 7 Luty 2006 Ja stosuję roztwór NaCl i duralową elektrodę.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 włuz je do cilit bang!! serio ja miałem jeszcze w gorszym stanie a teraz wyglądają jak nowe!! tylko potem jak je wyjmiesz musisz je opłukać dobrze i natłuścić zeby ich nie żarło dalej!! tyle ze ja je moczyłem tydzień!! i co 3 dni zmieniałemim im cilit P.O.Z.D.R.O! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ganspir Napisano 13 Marzec 2006 Share Napisano 13 Marzec 2006 Witam! olej i WD-40 i napewno monetką nic nie bedzie później szczoteczka i ciepła woda z mydłem, opłukać, wysuszyć i natłuścić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 pytanko do Walwucha, jak wygląda taka klamra spadochroniarzy?Zawsze myślałem, że oni nie mieli specjalnych klamer...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.