Skocz do zawartości

Jak ruszyć tą rdzę

efes

Rekomendowane odpowiedzi

coś Ty, WD40 jest bardzo ale to bardzo delikatne, nic się monetkom nie stanie. Spróbuj może wygotować w oleju, albo nad palnikiem ale to już większy hard core, przy monetach cynowych to totalna destrukcja.
Oto efekty zabaw Wojtasa:-D Monetki przed palnikowaniem, z lewej alu, środek franzuz z cyny (o czym się dowiedziałem) a po prawej miedziawka

Alu czyści się nieźle, cynk ehehehehehhe , miedź też dobrze zważając na to że miała narośl dwa razy grubszą niż ona sama i nie mogłem tego ścierwa żadnym olejem ani niczym usunąć. Nie wiem jak to jest z patyną przy palnikowaniu, zostaje czy pada?

MAM DO WAS PROŚBĘ. ZNALAZŁEM NA WYKOPKACH KLAMRĘ SPADOCHRONIARSKĄ LUFTWAFFE - JEST JEDEN TYLKO PROBLEM - MIANOWICIE JEST CAŁA OBRDZEWIONA, WIDAĆ TYLKO ZARYSY ORŁA I WIEŃCA DĘBOWEGO WOKÓŁ ORŁA. NA REWERSIE KLAMRY WSZYSTKO SIĘ ZACHOWAŁO LECZ JEST ZARDZEWIAŁE. PRÓBOWAŁEM COŚ RUSZYĆ WD-40 TROCHĘ ZESZŁO LECZ NADAL 3/4 KLAMRY JEST ZARDZEWIAŁE. JAK TO RUSZYĆ? MUSZĘ JESZCZE DODAĆ ŻE KLAMRA JEST STALOWA.

• 5 months later...
delikatna patynka jes modna wiem bo do niedawna zbierałem monety. Zastosuj roztwory 15% amoniak lub 15% kwas siarkowy potem reczna polerka pastą do polerowania auto max lekko scieralna

• 2 weeks later...
włuz je do cilit bang!! serio ja miałem jeszcze w gorszym stanie a teraz wyglądają jak nowe!! tylko potem jak je wyjmiesz musisz je opłukać dobrze i natłuścić zeby ich nie żarło dalej!! tyle ze ja je moczyłem tydzień!! i co 3 dni zmieniałemim im cilit P.O.Z.D.R.O!

• 4 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie