szero Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Napisano 31 Lipiec 2005 Witam!! Potzrebuję informacji jaka bluza nadaje się najlepiej do przeróbki na wh , konkretnie Feldbluse M36?? Nie może być to szwedzka bluza ponieważ AA7 jej nie uznaje za dobrą.... ewentualnie może ktoś orientuje sią w cenach HERO COLLECTION bo nie idzie się z nimi dogadać ;/ A i jeszcze jedno .. otóż posiadam pas NRD i klamrę WH lecz nie mam haczyka który powinien być przymocowany do pacha . z kąd takowy wziąść ?? Z góry dziękuję Pozdramiam
kloki Napisano 31 Lipiec 2005 Napisano 31 Lipiec 2005 Witaj. Gdybyś prześledził tematy, znajdujące się w tym dziale, na temat bluz WH wywnioskowałbyś, że jedynym rozwiązaniem w takich grupach jak 7AA jest bluza z Hero lub Sturma. Są to chyba najlepsze kopie na rynku. Różnią się jedynie czasem wykonania/ kupna. Z kupnem bluzy HERO jest naprawdę duży problem, wielu już się tu skarżyło. Ja osobiście wybrałem opcję Sturma. Kilka tematów niżej jest dyskusja na temat bluz (zresztą niejedna). Z tego co wiem członkowie 7AA używają jedynie kopii Hero i Sturma. Cena jest bardzo podobna 500-600 zł.Co do pasa NRD, to najpierw sprawdź, czy szerokość klamry jest większa od szerokości pasa, bo z reguły pasy NRD nie mieszczą się w klamrę WH.Jeśli chodzi o haczyk to najlepiej chyba kupić na giełdzie/ aukcji internetowej oryginalny hak i przyszyć.Pozdrawiam.
szero Napisano 31 Lipiec 2005 Autor Napisano 31 Lipiec 2005 owszem są inne posty na ten temat lecz z regóły mało do tego tematu nawiążują ;/ po kilku odpowiedziach bardzooo odbiegają od tematu ... klamra pasuje bo już ją załorzyłem tylko jest problem z tym haczykiem i jak sie zdenerwuje to go w garażu wyspawam < w sumie i tak widać nie będzie jak załórze > Co do ceny to włąśnie 5 minut temu w rozmowie z kolegą Kozakk88 podałem mu taką cenę ... jak mus to mus ... budzet taty ucierpi troszkę ;P Dzięki
mf78 Napisano 1 Sierpień 2005 Napisano 1 Sierpień 2005 ja też chciałbym by mi tata zasponsorował;-) a tak na poważnie i na temat mundur ze Sturma M-36 można kupić w mundurach historycznych (podobno )
szero Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 kupna z mundurów historycznych wolałbym uniknąć ;/ nie wygląda to bowiem najlepiej ;/ jeśli to naprawde Sturm to chyba jakieś odpady , z końcówek szyte ;/
mf78 Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 Te szare na stronie MH to badziewie z klinami na rękawach ,mam na myśli m-36 ,słyszałem że to sturm ale nie interesowałem się tym blizej wolę m-40 wzwyż
retimnon Napisano 6 Sierpień 2005 Napisano 6 Sierpień 2005 Sturm, oprócz bluzy M36, robi też M40 i M43. No i odpowiednie do nich portki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.