MCPrzemo Napisano 29 Lipiec 2005 Autor Napisano 29 Lipiec 2005 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub wiekszą wiedzę na temat C-Scope Newforce R1?
iglanadon Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 łaziłem z tym sprzętemna monety i inne drobiazgi bardzo dobry, na militaria już trochę mniej (ale to mnie akurat nie interesuje :)przyzwoite osiągi - boratynkę łapie na ok. 30 cm, może trochę mniej w każdym badź razie jest to górny półap osiągów wykrywaczy, bardzo fajny wskaźnik skanowania" terenu pozwala przy odrobinie wprawy wyczaić z jakim mniej więcej przedmiotem mamy do czynienia przynajmniej jeżeli chodzi o wielkość przedmiotu a to już dużo, posiada dodatkowo 2 programy do samodzielnego ustawiania, pinpoint, i inne wodotryski, menu jest klarowne i łatwo się w nim poruszać wręcz intuicyjnie, cewka 25cm i 15cm, większych niestety nie ma, zasilanie 8 baterii 1,5V starcza spokojnie na kilkanaście godzin łażenia - nie używałem słuchawek, regulacja głośności , częstotliwośći, kontrastu obrazu, podświetlenie itp.dość stabilna praca, solidne wykonaniejedyne czego żałuje to to że producent nie przewidział możliwości zainstalowania 2-ch cewek jak w GTI-2500ale są też wady :kilka razy miałem awarię kabla cewki (wejście kabla do cewki), nie jest też najlżejszy ale w tej klasie sprzętu to raczej normale
dea Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 R-1 rewelacyjnie sprawdza się przy poszukiwaniu drobiazgów takich jak monety guziki, odznaki, nieśmiertelniki czyli tzw. kolory. Nie polecam sprzętu na militaria gdyż się do tego celu najzwyczajniej nie nadaje. Wiele do życzenia pozostawia również cena i ewentualny serwis u warszawskiego dystrybutora, ale zaznaczam, że są to moje subiektywne odczucia. Wykrywacz można przecież sprowadzić lub skorzystać z ofert giełd internetowych.Wracając do samego sprzętu to jego niewątpliwym atutem (i tu nie zgodze się z MCPrzemo)jest jego niewielka waga (proszę porównać z Minelab Explorer). W R1 podoba mi się również to, że jest wykrywaczem łatwym do opanowania i nie wydaje 100 przedziwnych dźwięków.Zasięgi bardzo przyzwoite.POZOSTAJE TYLKO KWESTIA CZEGO CHCE SIĘ SZUKAĆ!!!Pozdrawiam.
fido Napisano 29 Lipiec 2005 Napisano 29 Lipiec 2005 Jesli cena przyzwiita to tak.Ale pamiętaj serwis i cenykabelek słabiutki.Jeśli coś więcej to na priva scopeprzerobiłem od najniższego modelu.Poszukaj w postach było na ten temat r1.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.