sopel69 Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Napisano 28 Lipiec 2005 znaleziona w okopach waliki w styczniu 45r. niedaleko przyczółka różańskiego- czy jest to niemiecka łuska nie znałem nic innego tylko łuski róskie pozdro
sanshin Napisano 28 Lipiec 2005 Napisano 28 Lipiec 2005 Tak o ile mnie oczy nie mylą jest to łuska do rakietnicy leuchpistole chyba 41 jak się mylę proszę poprawić ale napewno jest to łsyak do niemieckiej rakietnicy.pzdrSanshin
sopel69 Napisano 28 Lipiec 2005 Autor Napisano 28 Lipiec 2005 Cześć HERWOLF te linie okopów i bunkrów zbudowali niemcy i tam sie bronili cały dzień a mimo to znzlazłem tylko tę łudskę i tony ruskich od mosina i tokariewów to dziwne bo walki trwały tam cały dzień i ruslki włamali sie tylko na 3 do 6 km nie ma łusek karabinowych niemieckich a przeszukałem parę kilometrów pozdro
Pytanie
sopel69
znaleziona w okopach waliki w styczniu 45r. niedaleko przyczółka różańskiego- czy jest to niemiecka łuska nie znałem nic innego tylko łuski róskie pozdro
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.