tarnus Napisano 30 Marzec 2003 Autor Napisano 30 Marzec 2003 WITAM WSZYSTKICH POSZUKIWACZY, ODKRYWCÓW ORAZ MIŁOŚNIKÓW MILITARIÓW. OSTATNIO STAŁEM SIE POSIADACZEM NIEMIECKIEGO DALMIERZA, I CHCIAŁEM UZYSKAĆ WIĘCEJ INFORMACJI O TYM URZĄDZENIU (ORGINALNA NAZWA wz. itp.). SZTUKA KTÓRĄ POSIADAM JEST W STANIE DOBRYM +, OPTYKA SPRAWNA, WSZYSTKIE CZĘŚCI RUCHOME, FARBA Z LEKKIMI ODPRYSKAMI, SKÓRA NA BOCZNYCH POKRĘTŁACH CAŁA. JEDYNIE BRAKUJĘ TABLICZKI ALUMINIOWJ Z ODBIORAMI WOJSKOWYMI(POZOSTAŁ KAWAŁEK LEWEGO SKRZYDŁA). MOŻE KTOŚ ZNA JAKIŚ LINK NA STRONĘ Z NIEMIECKIM SPRZĘTEM, ALBO WIE GDZIE TAKE CUDO MOZNA SPOTKAĆ (MUZEUM, PRYWATNA KOLEKCJA). MOŻE KTOŚ ZNA CENĘ RYNKOWĄ TAKIEGO EKSPONATU. SZUKAŁEM NA AUKCJACH INTERNETOWYCH ALE NIE MA. Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA WSZELKIE INFORMACJE(WIĘCEJ ZDJĘĆ NA MAILA).PODZRWAIM TARNUŚ
ms Napisano 30 Marzec 2003 Napisano 30 Marzec 2003 Caps Lock - offI nawet nie chodzi o przelozenie na krzyk" ale zle sie czyta tekst tak zaprezentowany.
tarnus Napisano 30 Marzec 2003 Autor Napisano 30 Marzec 2003 ok, poprawiłem tekstWitam wszystkich poszukiwaczy, odkrywców oraz miłośników militariów. ostatnio stałem się posiadaczem niemieckiego dalmierza, i chciałem uzyskać więcej informacji o tym urządzeniu(orginalna nazwa wz.model, itp.). Sztuka którą posiadam jest w stanie dobrym +, optyka sprawna , wszystkie części ruchome, farba z lekkimi odpryskami, skóra na bocznych pokrętłach cała. Jedynie brakuje tabliczki aluminiowej z odbiorami wojskowymi(pozostał kawałek lewego skrzydła wafki"). Może ktoś zna jakiś link na stronę z niemieckim sprzętem, albo wie gdzie takie cudo można spotkać (MUZEUM, PRYWATNA KOLEKCJA). Może ktoś zna cenę rynkową takiego eksponatu . Szukałem na aukcjach internetowych ale nie ma. Z góry dziękuję za wszelkie informacje (WIĘCEJ ZDJĘĆ NA MAILA). PODZRWAIM TARNUŚ
Frozzer Napisano 30 Marzec 2003 Napisano 30 Marzec 2003 kurcze kiedys wykopalem polowe takiego nosidla do dalmierza,. ktore zakladalo sie na ramiona, ale zostalo w lesie :(
Gość Napisano 31 Marzec 2003 Napisano 31 Marzec 2003 Moim skromnym zdaniem jest to Entfernungmesser 34" albo jakos tak. Proponuje poszukac na wyszukiwarce a napewno cos sie znajdzie.Koszt takiego ustrojstwa to 1000-2000. Ja w kazdej chwili moge kupic taki sam z pudelkiem, przyrzadem do justowania mini nozkami i innymi pierdolami za 1300 zl.Gosc twierdzi ze tyle one kosztuja.Sorry za brak polskich liter.Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.