cromags Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 Miejsce godne uwagi, w szczególności sala im. Jacka Kijaka, dla zbieraczy hełmów skarbnica wiedzy. Dla mnie rewelacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 i kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cromags Napisano 26 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2005 8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlaty Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 faktycznei muzeum jest warte zwiedzenia, byłem tam kilkadziesiąt razy i nigdy żadna wizyta mnie nie znudziła :) w środy wejście za free pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GUN1917 Napisano 26 Lipiec 2005 Share Napisano 26 Lipiec 2005 wroclawski arsenal jest faktycznie bardzo dobry jestem tam praktycznie w kazda srode ..mam blisko :Dtylko szkoda ze do sali broni palnej zadko cos dodaja:(pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 W Arsenale pracuje Bartłomiej Błaszkowski, który pisuje artykuły do Odkrywcy" - głównie o hełmach. Kiedyś miałem okazję zwiedzać wystawę z hełmami w sali im. Kijaka z Bartkiem jako przewodnikiem. Była to niesamowita wycieczka w przeszłość, gdyż dosłownie każdy hełm, który się tam znajduje, ma swoją długą i ciekawą historię (Bartek jest doskonałym gawędziarzem i może godzinami snuć opowieści o hełmach :-)). Kiedyś na dziedzińcu przed Arsenałem stała (oprócz armat, które są tam do dziś) amerykańska ciężarówka (Studebacker), ale gdzieś ją wcięło... Aha, a łańcuch uniemożliwiający obracanie radzieckiej armaty plot. 37-mm założono po wizycie mojej klasy jakieś 12 lat temu (zgadniejcie czemu :-) ).Ogólnie jednak o Aresenale, a ściślej o jego kierowniku, mówię eton". Po prostu zero reakcji na nowe propozycje, jak np. udział w eksploracji pamiątek przeszłości na Dolnym Śląsku czy stworzenie filii - Muzeum Walk Festung Breslau. PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
past Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 U tu Pawle masz racje , bunkier na Placu Strzegomskim jest idealnym miejscem do utworzenia filli . Ale , to powszechnie znane że ractwo kurkowe" jest lepiej widziane w Arsenale jak my Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stedke Napisano 25 Wrzesień 2005 Share Napisano 25 Wrzesień 2005 ludzie mam 20 lat od 14stu bywam regularnie we wrocku co miesiac lub i czesciej niech ktos mi powie jak tam trafic z pkp.a co do bractw kurkowych...geje ze szlacheckich rodzin podszywajacy sie pod kola łowieckie...przynajmniej u nas jest taka opinia o nich.mam nadzieje ze nkogo nie urazilempozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 26 Wrzesień 2005 Share Napisano 26 Wrzesień 2005 Stedke, wejdź na stronę www.wroclaw.pl . W menu po lewej stronie trzecia od góry jest mapa Wrocławia". Kliknij na to, otwórz mapę i w dziale znajdź ulicę" wpisz Cieszyńskiego". Więcej info: http://www.muzeum.miejskie.wroclaw.pl/muzeum/militariow.phpPozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 Teraz jest zamknięte z powodu remontu, może po otwarciu się coś zmieni w dyrekcji. Środy to dobry dzięn na zwiedzanie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.