Foster73 Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Napisano 22 Lipiec 2005 Poszukując materiałow na temat Wrocławia trafiłem na takie coś". Tu zamieszczam tylko okładkę, zawartość (sieczka za wyjątkiem 14-ballada) mogę podesłać zainteresowanym na maila. Nie znam za dobrze niemieckiego ale czy nie jest to przypadkiem żal za ziemią utraconą" DDR-owskiej młodzieży, skinów, neofaszystów ?Co o tym sądzicie?pozdr
Hansdekawka Napisano 22 Lipiec 2005 Napisano 22 Lipiec 2005 Witam.dośc ciekawe wydawnictwo ,świadczące o patriotyźmie naszych odwiecznych przyjaciół".Niech o tym świadczą tytuły utworów:nr 2 - Brud musi precz (iśc)nr 3 - Jest tylko jeden krajnr 8 - Rok skinhead'ównr10 - Kocham ten krajnr11 - Honor i jednośćnr12 - Budzę Niemcynr13 - Brud musi precz (iść) (wersja 2)nr14 - Wrocław 1945A jakie są teksty tych utworów ???Ciekawy jestem co pisze na okładce.Foster , możesz podesłać mi lepsze zdjęcia tej okładki???Postaram się przetłumaczyć.Pozdrawiam, Hansdekawka.hans.dkw@interia.pl
Foster73 Napisano 22 Lipiec 2005 Autor Napisano 22 Lipiec 2005 Już wysyłam i okładkę albumu i teksty. Sam jestem ciekaw o co im chodzi, bo jak pisałem wcześniej z niemieckim u mnie kulawo.
Gigant Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Ułła...Ale problem.No,kolego Forester,gratuluję ilości i jakości tematówna forum,ale rozumiem że gdzieś indziej jest lepiej?(chodzi o postępy literackie)Gigant.
Bydle Napisano 3 Sierpień 2005 Napisano 3 Sierpień 2005 Hmm wg. mnie to taka Niemiecka Mlodziez Wszechpolska (hmm fajnie to brzmi nawet) ;-D I deczko poglady podobne wszak bardziej radykalne...zapewne
Foster73 Napisano 3 Sierpień 2005 Autor Napisano 3 Sierpień 2005 Panie Gigant". Kim Ty k...a jesteś aby mnie oceniać? D...owłazem, który obraził się na mnie o to, co napisałem na temat Pana Stojaka? A jak Twoja wypowiedź ma się do mojego wątku?Do moderatora. Ktoś tu zaczyna za przeproszeniem robić gnój z tego forum.Przepraszam ale normalnie się wk....m.
Lokomotywa Napisano 4 Sierpień 2005 Napisano 4 Sierpień 2005 Hansdekawka - w tym wypadku w mowie potocznej dreck oznacza nie brud a gówno czyli tytuł brzmiałby wyrzucmy to gówno"Foster co wspólnego ma z tą muzyką młodzież z nieistniejącego kraju??
Foster73 Napisano 4 Sierpień 2005 Autor Napisano 4 Sierpień 2005 Lokomotywa - w moim skromnym przekonaniu ma. Większość wszelkiej maści skinów i neofaszystów skamlących za latami świetności III Rzeszy narodziła się nie w Niemczech zachodnich a w dawnym DDRówku i to wkrótce po tym jak Ruscy ich opuścili a Stasi straciła władzę.Oczywiście większość" to nie wszyscy. :-)pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.