Skocz do zawartości
  • 0

Gąsienice?

dronx

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ogniwa na pewno nie są od T-34, bo koło napędowe nie było zębate (tak jak w IS-ie). A właśnie na zęby są te widoczne otwory w ogniwach. Co do kółka też mam wątpliwość, czy to T-34, bo byłaby to b. wczesna wersja.

Pzdr,

jotes
Napisano
Ogniwo jest na 200% od IS lub ISU.Mam całkowitą pewność,bo takie samo leży u mnie na komodzie.Wymiar sworznia 60cm, jego średnica 3cm, szerokość 65cm.szer ogniwa 21,5cm.
Napisano
No i wszystko jasne:D Znaleźliśmy resztki po Panterze -dwa ogniwa i fragment koła(jestem kompletnym dyletantem w tej dziedzinie:()-tuleję od tych środkowych (sorry za opis). Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
rorvik
Napisano
dronx: przyznam, zaciekawiły mnie te ogniwa, bo nie potrafię ich zidentyfikować. Widać, że pochodzą od jakiegoś lekkiego pojazdu - były ciągnięte pojedynczym wieńcem zębów. Sposobem łączenia ogniw są praktycznie identyczne z PzI/PzII, ale na tym podobieństwa się kończą.
Więc albo jakaś specjalna wersja ogniw albo od maszyny cywilnej? Gdybyś mógł kiedyś wrzucić tutaj zdjęcie drugiej strony (spodziewam się dwóch rzędów zębów) i zmierzyć szerokość ogniwa...

Pzdr,

jotes
Napisano
Aha, to wszystko prawda. A co z kółkiem"? Lepiej jak znalazca podaje wymiary, po co się ma sugerować :-))))

Pzdr,

jotes
Napisano
Witam
Dzis wlasnie tez w lesie trafilem takie ogniwo jak te dwa dziwne niezidentyfikowane przedstawione przez kolege dronxa. Moze ktos ma pojecie co to jest? W miejscu trafienia bylo troche okopow dla dzial lub/i pojazdow a pare znalezionych rzeczy potwierdzalo te przypuszczenia. W poblizu jednak tez walala sie kupa smieci ale nigdy nic nie wiadomo...
Pozdrawiam wszystkich
Zawias
Napisano
aha i jeszcze jedno: przyblizone wymiary tych gasienic wynosza: dlugosc ok 39cm, szerokosc ok 21cm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie