dronx Napisano 26 Marzec 2003 Autor Share Napisano 26 Marzec 2003 WitamOd czego mogło byc to ogniwo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marzec 2003 Share Napisano 26 Marzec 2003 T-34 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 Dzięki Jotes zaraz zweryfikuje i wieczorem dam znać.rorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 27 Marzec 2003 Share Napisano 27 Marzec 2003 Ogniwa na pewno nie są od T-34, bo koło napędowe nie było zębate (tak jak w IS-ie). A właśnie na zęby są te widoczne otwory w ogniwach. Co do kółka też mam wątpliwość, czy to T-34, bo byłaby to b. wczesna wersja.Pzdr,jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 gasienica pantery szerokosc 650mmdlugosc 150wzor/typ jesli dobrze pamietam 64 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marzec 2003 Share Napisano 27 Marzec 2003 Ogniwo jest na 200% od IS lub ISU.Mam całkowitą pewność,bo takie samo leży u mnie na komodzie.Wymiar sworznia 60cm, jego średnica 3cm, szerokość 65cm.szer ogniwa 21,5cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 No i wszystko jasne:D Znaleźliśmy resztki po Panterze -dwa ogniwa i fragment koła(jestem kompletnym dyletantem w tej dziedzinie:()-tuleję od tych środkowych (sorry za opis). Dziękuję za pomoc. Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 4 Kwiecień 2003 Share Napisano 4 Kwiecień 2003 dronx: przyznam, zaciekawiły mnie te ogniwa, bo nie potrafię ich zidentyfikować. Widać, że pochodzą od jakiegoś lekkiego pojazdu - były ciągnięte pojedynczym wieńcem zębów. Sposobem łączenia ogniw są praktycznie identyczne z PzI/PzII, ale na tym podobieństwa się kończą.Więc albo jakaś specjalna wersja ogniw albo od maszyny cywilnej? Gdybyś mógł kiedyś wrzucić tutaj zdjęcie drugiej strony (spodziewam się dwóch rzędów zębów) i zmierzyć szerokość ogniwa...Pzdr,jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 5 Maj 2003 Autor Share Napisano 5 Maj 2003 Witam Zdjęcie drugiej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 5 Maj 2003 Autor Share Napisano 5 Maj 2003 wymiary takie jak podał Zawias Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 28 Marzec 2003 Share Napisano 28 Marzec 2003 Aha, to wszystko prawda. A co z kółkiem"? Lepiej jak znalazca podaje wymiary, po co się ma sugerować :-))))Pzdr,jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 2 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2003 Witam Dzieki za identyfikacje! a moze wiecie od czego jeszcze te ogniwa sa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 2 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2003 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 2 Kwiecień 2003 Share Napisano 2 Kwiecień 2003 Jej, a co to za ślizgacze"? :-)))) Poproszę o podpórkę": rozmiary albo zdjęcie drugiej strony.Pzdr,jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 2 Kwiecień 2003 Share Napisano 2 Kwiecień 2003 A tak na marginesie, ma ktoś może zdjęcie (i wymiary) gąsiennicy od Pantery? Z góry dziękuję.rorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 6 Maj 2003 Share Napisano 6 Maj 2003 Są więc szersze niż przypuszczałem. Niestety nie wiem od czego...Pzdr,jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 WitamDzis wlasnie tez w lesie trafilem takie ogniwo jak te dwa dziwne niezidentyfikowane przedstawione przez kolege dronxa. Moze ktos ma pojecie co to jest? W miejscu trafienia bylo troche okopow dla dzial lub/i pojazdow a pare znalezionych rzeczy potwierdzalo te przypuszczenia. W poblizu jednak tez walala sie kupa smieci ale nigdy nic nie wiadomo... Pozdrawiam wszystkichZawias Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Kwiecień 2003 Share Napisano 13 Kwiecień 2003 aha i jeszcze jedno: przyblizone wymiary tych gasienic wynosza: dlugosc ok 39cm, szerokosc ok 21cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 3 Kwiecień 2003 Share Napisano 3 Kwiecień 2003 dronx: leżą jeszcze w lesie, czy jak?rorvik: może jakąś wyszperam ;-)Pzdr,jotes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 3 Kwiecień 2003 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2003 Witam no niestety wszystko lezy w lesie niezbieram gasienic,ale wymiary podam jak bede w okolicy tego miejsca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muslim Napisano 3 Kwiecień 2003 Share Napisano 3 Kwiecień 2003 A może można z tabą tam pujść i sobie wziąć? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 26 Marzec 2003 Autor Share Napisano 26 Marzec 2003 WitamOd czego mogło byc to ogniwo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 26 Marzec 2003 Autor Share Napisano 26 Marzec 2003 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dronx Napisano 26 Marzec 2003 Autor Share Napisano 26 Marzec 2003 obok było jeszcze cos takiego,moze to pomoze w identyfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rorvik Napisano 3 Kwiecień 2003 Share Napisano 3 Kwiecień 2003 Jotes byłoby świetnie mam dwie sztuki i chyba właśnie od Pantery ale pewny nie jestem. Pozdrawiamrorvik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoony Napisano 26 Marzec 2003 Share Napisano 26 Marzec 2003 panzer iii lub panzer ivchoc raczei iii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
dronx
Witam
Od czego mogło byc to ogniwo??
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.