rob Napisano 18 Lipiec 2005 Autor Napisano 18 Lipiec 2005 Chłopaki, ktoś wie w jakich miejscach można nabyć dobry ponton? Może sąsiedzi zza Buga gdzieś tym handlują. Mże na ryneczkach? I może ktoś wie co najlepiej kupić?
szaman3 Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Najlepiej cały, bez dziur. A tak na serio to od starego kłusownika słuszałem, że najlepsze są tanie i polskie. Nie ryzykuj z ZSSR.Pozdrawiam.
imperorr Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 mam ponton ale ci go nie sprzedam, najlepszy jest tzw morski ratowniczy ma kilka komor powietrznych dzieki czemu nawet po przetarciu np po 10 latach urzytkowania lub wczesniej jak najedziesz na zbity sloik, nie zatonie, podloga drewniana czyli jak chcesz doczepic silnik to nie ma problemu-mozna bez stelaza ale ma slabsza konstrukcje wtedy.jedyny minus to ze trudno dostac np od strazy, z klubu pletwonurkow itp.duzo miejsca zajmuje, muszisz miec duzy bagaznik lub przyczepke na 2kolkach.ale czego sie nie robi dla plywania ;]
maxim026 Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 najlepsze sa pontony rozpoznawcze albo desantowe. ja mam od pana stalina i jest ok jest 4 komorowy i spełnia wszystkie oczekiwania mam go ponad 5 lat i jeszcze sie nie utopiłem ;) . pierwsza sprawa to do czego ci on jest potzebny . im mniejsza pojemnosc osógb tym jest on mniejszt i lżejszy , więc sie zastanow jak chcesz na ryby tylko sobie to swobodnie ci 2 wystarczy , ty i twoje kije + sprzwt to spokojnie ,... ale pewnie do zamiast wędzisk weżmiesz wykrywke . :::))))))) tak tesz warto poszperać , a powiem ze i na starych bajorach jast troszeczke fancików;;))))))))00 koledzy potwierdza.... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.