Guest Posted March 21, 2002 Share Posted March 21, 2002 Czy ktoś wie, jaka ulica(?) w Łodzi nosiła w czasie wojny nazwę Buschlinie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 24, 2002 Share Posted March 24, 2002 Jestem z Łodzi, obiecuję poszperać. Masz jakieś informacje co do tej ulicy, może co się tam znajdowało?pozdrowieniaKalfas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 25, 2002 Share Posted March 25, 2002 Niestety nie, tylko znalazłem adres w papierach rodzinnych.Z góry dziękuję:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 25, 2002 Share Posted March 25, 2002 Najprawdopodobniej chodzi o dzisiejszą ulicę Jana Kilińskiego. Ewentualnie Wólczańska. pozdrowieniaKalfas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 25, 2002 Share Posted March 25, 2002 Wielkie dzięki!!!Czy mógłbyś jeszcze zdradzić na czym opierasz swoje przypuszczenie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 26, 2002 Share Posted March 26, 2002 Źródłem mojej informacji są rozmowy z ludzmi którzy pamiętają Łódź z okresu wojny.PozdrowieniaKalfas Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 26, 2002 Share Posted March 26, 2002 OK, jeszcze raz dziękuję! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted March 27, 2002 Share Posted March 27, 2002 Tak, to Kilińskiego. Sprawdziłem na mapie :-). Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.