Gość Napisano 21 Marzec 2002 Share Napisano 21 Marzec 2002 Czy ktoś wie, jaka ulica(?) w Łodzi nosiła w czasie wojny nazwę Buschlinie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Marzec 2002 Share Napisano 24 Marzec 2002 Jestem z Łodzi, obiecuję poszperać. Masz jakieś informacje co do tej ulicy, może co się tam znajdowało?pozdrowieniaKalfas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marzec 2002 Share Napisano 25 Marzec 2002 Niestety nie, tylko znalazłem adres w papierach rodzinnych.Z góry dziękuję:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marzec 2002 Share Napisano 25 Marzec 2002 Najprawdopodobniej chodzi o dzisiejszą ulicę Jana Kilińskiego. Ewentualnie Wólczańska. pozdrowieniaKalfas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Marzec 2002 Share Napisano 25 Marzec 2002 Wielkie dzięki!!!Czy mógłbyś jeszcze zdradzić na czym opierasz swoje przypuszczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marzec 2002 Share Napisano 26 Marzec 2002 Źródłem mojej informacji są rozmowy z ludzmi którzy pamiętają Łódź z okresu wojny.PozdrowieniaKalfas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marzec 2002 Share Napisano 26 Marzec 2002 OK, jeszcze raz dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marzec 2002 Share Napisano 27 Marzec 2002 Tak, to Kilińskiego. Sprawdziłem na mapie :-). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.