Skocz do zawartości
  • 0

Co to za Medal??

Anubismk

Pytanie

Napisano

Zrobiłem to przypadkiem przy fotografowaniu rodzinki na wakacjach. Było w tle ale zauważyłem dopiero po powrocie czy to żelazny krzyż?? Pozdr AnubisMK

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
jezeli ta flaga to taka co w dloni sie miesci to znaczy ze jest to krzyz zelazny na 100% ale na 90% ze z 1 wojny. za slabo widac. ale ta jedna widoczna strona zgadza sie z moim krzyzem.
Napisano
Właśnie to nie jest mała flaga on jest dużo dość. Szkoda ze nie mam wiecej nic do porównania. Ale na bank jest znacznie większy od zwykłego.
Napisano
Tego typu Krzyże Żelazne bywały na nagrobkach (pomnikach) tzw. Cmentarzach Bohaterów - pruskich pierwszowojennych. Niestety widywałem je tylko na zdjęciach i pocztówkach z tamtego okresu. Możliwe , że twój też pochodzi z takowej nekropoli. Obecnie trafiają się na skupach złomu gwiazdy z nagrobków żołnierzy Armii Czerwonej.
Napisano

Witam.W moim posiadaniu jest również pierwszowojenny Krzyż nagrobkowy",z tym że troszkę większy,ponieważ jedno ramię mojego fantu ma dł.około 15cm.
Przywieziony został znad morza,i jestem 100% pewny co do jego autentyczności.
Pozdrawiam.

Napisano
w takim razie obstawialbym za powiekszona kopia krzyza zelaznego z 1 wojny. taka dla picu. bo taki wielki byuc nie moze. to musi byc kopia.
Napisano

Witam ponownie.Znalazłem jeszcze jedną fotkę mojego Krkyża.
Chciałem dodać,że jest to żeliwny odlew.
Pozdrawiam.

Napisano
tak masz racje. to bedzie krzyz z nagrobka. na zwyklych cmentarzach pierwszowojennych sa krzyze takiej wielkosci ale wyryte w kamieniu.
Napisano
Wczoraj widziałęm się z kuzynem powiedział ze też zauważył ten krzyż ale jak się pytał o niego powiedzieli mu ze zznależli to na struchu i nic więcej. Więc ja jestem w kropce.
Napisano

Zrobiłem to przypadkiem przy fotografowaniu rodzinki na wakacjach. Było w tle ale zauważyłem dopiero po powrocie czy to żelazny krzyż?? Pozdr AnubisMK

Napisano
ile ma ten krzyz?? chodzi mi o rozmiary. mniej wiecej. ja mam w stanie magazynowym krzyz zelazny z I wojny z takimi samymi napisami. czyli FW dębowy liść i data. to po wujku mojej mamy ktory byl niemcem i słuzyl w sekcji karabinow maszynowych. skosil paru ruskich z maxima i dostal taki wlasnie medal.
Napisano
zwróciłem na to uwage dopiero jak wróciłem z wakacji niestety wcześniej nie zuważyłem ale ten ma na tle innych obiektów ze 15cm.
Napisano
dziwi mnie to ze jest taki duzy i to ze nie ma kóleczka do powieszenia tylko dziurke. on wisi na scianie?? jak mozesz to walnij cala fote.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie