Anubismk Napisano 16 Lipiec 2005 Autor Napisano 16 Lipiec 2005 Zrobiłem to przypadkiem przy fotografowaniu rodzinki na wakacjach. Było w tle ale zauważyłem dopiero po powrocie czy to żelazny krzyż?? Pozdr AnubisMK
utah Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 jezeli ta flaga to taka co w dloni sie miesci to znaczy ze jest to krzyz zelazny na 100% ale na 90% ze z 1 wojny. za slabo widac. ale ta jedna widoczna strona zgadza sie z moim krzyzem.
utah Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 taki jakis dziwny ten krzyz na twoim zdjeciu. troche inny ma kroj" i brakuje mu wewnetrznej ramki jakby
Anubismk Napisano 16 Lipiec 2005 Autor Napisano 16 Lipiec 2005 Właśnie to nie jest mała flaga on jest dużo dość. Szkoda ze nie mam wiecej nic do porównania. Ale na bank jest znacznie większy od zwykłego.
israel Napisano 17 Lipiec 2005 Napisano 17 Lipiec 2005 Tego typu Krzyże Żelazne bywały na nagrobkach (pomnikach) tzw. Cmentarzach Bohaterów - pruskich pierwszowojennych. Niestety widywałem je tylko na zdjęciach i pocztówkach z tamtego okresu. Możliwe , że twój też pochodzi z takowej nekropoli. Obecnie trafiają się na skupach złomu gwiazdy z nagrobków żołnierzy Armii Czerwonej.
adi72 Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Witam.W moim posiadaniu jest również pierwszowojenny Krzyż nagrobkowy",z tym że troszkę większy,ponieważ jedno ramię mojego fantu ma dł.około 15cm.Przywieziony został znad morza,i jestem 100% pewny co do jego autentyczności.Pozdrawiam.
utah Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 w takim razie obstawialbym za powiekszona kopia krzyza zelaznego z 1 wojny. taka dla picu. bo taki wielki byuc nie moze. to musi byc kopia.
adi72 Napisano 19 Lipiec 2005 Napisano 19 Lipiec 2005 Witam ponownie.Znalazłem jeszcze jedną fotkę mojego Krkyża.Chciałem dodać,że jest to żeliwny odlew.Pozdrawiam.
utah Napisano 18 Lipiec 2005 Napisano 18 Lipiec 2005 tak masz racje. to bedzie krzyz z nagrobka. na zwyklych cmentarzach pierwszowojennych sa krzyze takiej wielkosci ale wyryte w kamieniu.
Anubismk Napisano 17 Lipiec 2005 Autor Napisano 17 Lipiec 2005 Wczoraj widziałęm się z kuzynem powiedział ze też zauważył ten krzyż ale jak się pytał o niego powiedzieli mu ze zznależli to na struchu i nic więcej. Więc ja jestem w kropce.
Anubismk Napisano 16 Lipiec 2005 Autor Napisano 16 Lipiec 2005 Zrobiłem to przypadkiem przy fotografowaniu rodzinki na wakacjach. Było w tle ale zauważyłem dopiero po powrocie czy to żelazny krzyż?? Pozdr AnubisMK
Anubismk Napisano 16 Lipiec 2005 Autor Napisano 16 Lipiec 2005 Taką też miałem pierwsza myśl ale w skali do innych rzeczy na zdjeciu to był duży...dużo za duży.
utah Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 ile ma ten krzyz?? chodzi mi o rozmiary. mniej wiecej. ja mam w stanie magazynowym krzyz zelazny z I wojny z takimi samymi napisami. czyli FW dębowy liść i data. to po wujku mojej mamy ktory byl niemcem i słuzyl w sekcji karabinow maszynowych. skosil paru ruskich z maxima i dostal taki wlasnie medal.
Anubismk Napisano 16 Lipiec 2005 Autor Napisano 16 Lipiec 2005 zwróciłem na to uwage dopiero jak wróciłem z wakacji niestety wcześniej nie zuważyłem ale ten ma na tle innych obiektów ze 15cm.
utah Napisano 16 Lipiec 2005 Napisano 16 Lipiec 2005 dziwi mnie to ze jest taki duzy i to ze nie ma kóleczka do powieszenia tylko dziurke. on wisi na scianie?? jak mozesz to walnij cala fote.
Pytanie
Anubismk
Zrobiłem to przypadkiem przy fotografowaniu rodzinki na wakacjach. Było w tle ale zauważyłem dopiero po powrocie czy to żelazny krzyż?? Pozdr AnubisMK
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.