Chrumiś Napisano 14 Lipiec 2005 Autor Napisano 14 Lipiec 2005 Witam, moze by tak stworzyc nowy dział forum, tak np; jak jest wojsko polskie 1918-39, tak mogło by byc tez o Armii Krajowej. np: polskie panstwo podziemne.Uwazam ze był by to ciekawy dział forum, wielu forumowiczow moglo by sie wypowiedziec, przecież to piekny okres naszej historii.Co o tym sadzicie?Pozdrawiam serdecznie Chrum:)
kolekcj Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 Lepiej do WP 1918-39 dodać i AK". Na samym 1918-39 i tak jest relatywnie mało postów (choć ciekawe i na przyzwoitym poziomie). Myślę że forum o samym AK było by martwe.
SZUKAM. Napisano 14 Lipiec 2005 Napisano 14 Lipiec 2005 myślę, że stworzenie Polskie Państwo Podziemne" byłoby ok. Jest wiele rzeczy tematów ciekawych poruszenia. Kilka tematów o których można porozmawiać:- zamurowani" w WARSZAWIE W trakcie Powstania - pomoc powstańczej WARSZawie przez zgrupowania AK- wspólne walki z Armią Czerwoną w ramach akcji Burza,- walki z AL i partyzantka sowiecką- walki z UPA- najsłynniejsze oddziały AK- zbrojownie AK- 27 dyw. piechoty Ak (temat sam w sobie) - Armia Ludowa tez jest tematem do rozważań. NSZ też. napewno w trakcie rozmów w terenie spotkalismy sie z ludźmi związanymi z poszczególnymi oddziałami. Oprócz tego że gdzie szukać" warto powiedzieć czasami godzinę dłużej i posłuchać. Ci ludzie odchodzą !! pamiętajmy o tym. Zbierajmy relacje.. może komus się zechce spisać. może choć zapamiętać. Pozdrówki
hakas Napisano 15 Lipiec 2005 Napisano 15 Lipiec 2005 Mój ojciec jest por. AK KEDYW Dembica. 5PSKAK. Jak bym go wzioł na spytki to całkiem ciekawe rzeczy by wyszły. Pozdrawiam.
Chrumiś Napisano 15 Lipiec 2005 Autor Napisano 15 Lipiec 2005 Zgadzam sie, trzeba spisywac takie wspomnienia, i dobrze by było je tutaj publikowac.Pozdrawiam Chrum:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.